Τάρτα Φρούτων

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratou Petrou

Συνταγή

Για την Βάση ταρτας
300 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ βούτυρο Αγελαδινό
100 γρ ζάχαρη άχνη
1 Αυγό Μεσαίο

Για την Κρέμα Ζαχαροπλαστικης
560 γρ γάλα πλήρες 3,5 %
2 βανίλιες
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ κόρν Φλάουερ
2 αυγά μεσαία
40 γρ βούτυρο αγελάδος

Φρούτα Για Διακόσμηση
Μαρμελάδα για επικάλυψη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το παγωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες και ανακατεύουμε να θριματιστεί, το αλεύρι και το ζυμώνουμε να γίνει σαν βρεγμένη άμμο και τέλος προσθέτουμε το αυγό να ομογενοποιηθεί και να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Αν έχετε χρόνο τύλιξε την ζύμη σε μεμβράνη και βάλτε την ψυγείο για 30 λεπτά, αλλά μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και απευθείας.
Βάζουμε την ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και την ανοίγουμε σε φύλλο, όχι πάρα πολύ λεπτό την τοποθετούμε στην ταρτιέρα να καλυφθούν τα κενά και να απλωθεί ομοιόμορφα.
Τέλος κόβουμε τα κενά που εξέχουν για να ψηθεί ομοιόμορφα χωρίς να πέσουν τα τοιχώματα το μυστικό είναι να καλύψετε το εσωτερικό με μεμβράνη και ρίχνουμε ρύζι ή φασόλια να γεμίσει το εσωτερικό και ψήνουμε μη φοβηθείτε η μεμβράνη δεν καίγεται στο φούρνο και φυλάσσουμε το ρύζι για επόμενες τάρτες .

Ξεκινάμε να φτιάξουμε τη φανταστική κρέμα ζαχαροπλαστικής και πανεύκολη.
Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα με τις βανίλιες και ανακατεύουμε σε μέτρια ένταση σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη το κορν φλάουερ και τα αυγά και ανακατεύουμε σε ένα μείγμα
Πριν ξεκινήσει να βράζει το γάλα ρίχνουμε τη μισή ποσότητα στο μείγμα των αυγών ανακατεύουμε και ρίχνουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και να σφίξει Κλείνουμε την εστία και ρίχνουμε το βούτυρο να ενσωματωθεί την κρέμα αποσύρουμε ρίχνουμε το μπολ την κρέμα και σκεπάζουμε με μεμβράνη για να κρυώσει εντελώς μετά από 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η τάρτα βγάζουμε από
το φούρνο.

Αφαιρούμε τη μεμβράνη με το ρύζι και τρυπάμε με το πιρούνι λίγο τον πάτο και βάζουμε ξανά φούρνο ένα 10 λεπτό Βγάζουμε την βάση της τάρτας και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το μίξερ για 3 δευτερόλεπτα. Στον πάτο της τάρτας απλώνουμε μία μικρή ποσότητα κρέμας λεμονιού. Τοποθετούμε επάνω την κρέμα
ζαχαροπλαστικής και απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε φέτες και τα τοποθετούμε στην επιφάνεια της κρέμας ζαχαροπλαστικής Μπορείτε να βάλετε ότι φρούτα θέλετε. Τα φρούτα στην τάρτα σταθεροποιουνταο με λιγάκι μαρμελάδα βερίκοκο και να παραμείνουν φρέσκα η τάρτα πρέπει να μείνει λίγο ψυγείο να παγώσει η κρέμα για να μαλακώσει το μπισκότο ειδάλλως αν σας αρέσει τραγανό να κόψετε απευθείας.

Απλά θεϊκή τάρτα φρούτων που θα λατρέψετε και θα εντυπωσιαστείτε

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακό αρνί Μυτιλήνης..στο φούρνο…με ζάχαρη και κανελα
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα με έτοιμο φύλλο