Καλοκαιρινό Γλυκό με ΚΡΕΜΑ-ΚΑΡΑΜΕΛΑ

Συστατικά:

7 ασπράδια αυγών
7 κρόκους αυγών
100 γρ. ζάχαρη
180 γρ. Αλεύρι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
500 ml. κρέμα γάλακτος
200 ml. ζαχαρουχο γάλα
1 λίτρο γάλα Κρύο
400 γρ. καραμέλλα

Εκτέλεση

Λαδώνουμε και στρώνουμε ένα πυρέξ 25χ30 εκ με χαρτί ψησίματος.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών 10 λεπτά
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη 5 λεπτά
Αδειάζουμε τους κρόκους των αυγών μεσα στην μαρέγκα και ανακατεύουμε
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μειγμα το μπεικιν και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός πολυ καλα.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένος φούρνος 200 C βαθμοί 10 λεπτά. Μετά από 10 λεπτά μειώνουμε τη θερμοκρασία σε 150 βαθμοί και ψήνουμε για 30 λεπτά
Αφήστε το παντεσπάνι να κρυώσει 10 λεπτά.
Σε ένα μπολ αναμειξτε κρέμα γάλακτος και ζαχαρούχο.
Στο πυρέξ απλώστε στην βάση το μείγμα κρέμα – ζαχαρούχο και από πάνω βάλτε το παντεσπάνι.
Κάντε τρύπες με ένα καλαμάκι στο παντεσπάνι και εμποτίστε το με το γάλα
αφήστε να το απορροφήσει για 10 λεπτά. Απλώστε από πάνω την καραμέλα και βάλτε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Κρέμα καραμέλα

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΕίναι τα καλύτερα Ψωμάκια αμυγδάλου
Επόμενο άρθροΚολοκυθόπιτα της γιαγιάς