Το Γλυκό Ψυγείου με Χειροποίητο ζελέ Καρπούζι είναι μία νέα, δροσερή συνταγή που θα σας ενθουσιάσει! Μιας και η ζέστη έχει πάρει την ανηφόρα, πάμε να φτιάξουμε ένα ελαφρύ και δροσερό γλυκό ψυγείου. Πιο καλοκαιρινό δεν γίνεται. Είμαι σίγουρη ότι θα σας συντροφεύσει στις ζεστές μέρες που έρχονται.

 Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Γλυκό Ψυγείου με Χειροποίητο ζελέ Καρπούζι

Ένα κομμάτι από δροσερό Γλυκό Ψυγείου με χειροποίητο ζελέ καρπούζι, σερβιρισμένο σε πιάτο

Φτιάξτε ένα πανεύκολο και δροσερό Γλυκό Ψυγείου με χειροποίητο ζελέ καρπούζι και βελούδινη κρέμα. Η ιδανική συνταγή για τις ζεστές μέρες!

Prep Time 30 minutes
Cook Time 5 minutes
Additional Time 4 hours
Total Time 4 hours 35 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή για Γλυκό Ψυγείου με Χειροποίητο ζελέ Καρπούζι θα χρειαστούμε:

  • 1 Συσκευασία Μπισκότα Σαβουαγιάρ
  • Γάλα για το βούτημα των μπισκότων

Για την Κρέμα:

  • 650 γρ. Γάλα πλήρες
  • 1 φακελάκι Έτοιμη Σαντιγί Γκαρνί
  • 1 Φακελάκι Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με Γεύση Μιλφέιγ
  • 180 γρ. Τυρί Κρέμα
  • 100 γρ. Νιφάδες Σοκολάτας ή Τρούφα

Για το Ζελέ Καρπούζι:

  • 6 Φύλλα Ζελατίνη
  • 750 γρ. Χυμό Καρπούζι
  • 150 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 30 γρ. Χυμό λεμόνι

Instructions

    Προετοιμασία της Κρέμας:

    1. Ξεκινάω να φτιάξω αυτή την πανεύκολη συνταγή με τον πιο εύκολο τρόπο ώστε να μην παιδευτώ στην κουζίνα, ρίχνοντας στον κάτω του μίξερ το γάλα, ένα φακελάκι σαντιγί γκαρνί, ένα φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ και το τυρί κρέμα.
    2. Τα χτυπάω όλα μαζί μέχρι να έχω μία ωραία, βελούδινη κρέμα.
    3. Όταν πλέον έχω αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα , σταματάω το μίξερ και προσθέτω τις νιφάδες σοκολάτας ή την τρούφα σοκολάτας και συνεχίζω για ακόμη ένα λεπτάκι το χτύπημα να ενσωματωθεί στην κρέμα.

    Συναρμολόγηση του Γλυκού:

    1. Στη συνέχεια βουτάω τα μπισκότα σαβουαγιάρ στο γάλα και τα απλώνω μέσα σε ένα μεγάλο πυρέξ ομοιόμορφα, δημιουργώντας μία βάση.
    2. Όταν έχω τοποθετήσει όλα τα μπισκότα, απλώνω την κρέμα επάνω τους.
    3. Στρώνω την κρέμα ομοιόμορφα και αν έχω υψηλό πυρέξ, μπορώ να κάνω και δύο στρώσεις (μπισκότα-κρέμα-μπισκότα-κρέμα).
    4. Στη συνέχεια βάζω το γλυκό μου στο ψυγείο να παγώσει μέχρι να φτιάξω το ζελέ καρπούζι.

    Προετοιμασία του Ζελέ Καρπουζιού:

    1. Για το ζελέ καρπούζι θα χρειαστώ φυσικά ένα ωραίο, αρωματικό καρπούζι. Χρησιμοποιώ περίπου το μισό, το κόβω και τοποθετώ τη σάρκα του μέσα σε ένα μεγάλο μπλέντερ.
    2. Φυσικά, πριν ξεκινήσω τη συνταγή, βάζω σε ένα ταπεράκι με κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης ώστε να μουλιάσουν και να μαλακώσουν.
    3. Μην σας προβληματίζει το γεγονός ότι βάλαμε το καρπούζι με τα σποράκια. Στη συνέχεια θα το σουρώσω και θα κρατήσω μόνο το χυμό.
    4. Στη συνέχεια σουρώνω το καρπούζι ώστε να κρατηθούν τα σποράκια και η σάρκα που δεν έχει πολτοποιηθεί.
    5. Ρίχνω τον καθαρό χυμό καρπουζιού μέσα σε μία κατσαρόλα. Προσθέτω τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα βράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει δύο-τρεις βράσεις και να λιώσει η ζάχαρη.
    6. Έπειτα κλείνω τη φωτιά. Τοποθετώ τα φύλλα ζελατίνης, όπου τα έχω σουρώσει ώστε να φύγουν τα περιττά νερά, και ανακατεύω μέχρι να λιώσουν μέσα στον ζεστό χυμό.
    7. Αφήνω το ζελέ καρπουζιού να κρυώσει εντελώς πριν το ρίξω επάνω στο γλυκό μου.

    Τελική Συναρμολόγηση και Ψύξη:

    1. Όταν πλέον έχει κρυώσει το ζελέ καρπούζι, το ρίχνω με προσοχή επάνω στο γλυκό (που έχει ήδη παγώσει λίγο στο ψυγείο) και το βάζω ξανά στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει το ζελέ. Έτοιμο το γλυκό μου!

    Notes

    Tips για το Τέλειο Γλυκό Ψυγείου με Χειροποίητο Ζελέ Καρπούζι

    Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Γλυκό Ψυγείου με Χειροποίητο ζελέ Καρπούζι σας πραγματικά εντυπωσιακό. Για την κρέμα, βεβαιωθείτε ότι το γάλα, η σαντιγί και η κρέμα ζαχαροπλαστικής είναι παγωμένα για να δέσουν σωστά. Όταν χτυπάτε την κρέμα, μην το παρακάνετε για να μην "κόψει" το τυρί κρέμα. Στο ζελέ, είναι σημαντικό να σουρώσετε πολύ καλά το χυμό καρπουζιού για να είναι διάφανος και καθαρός. Προσέξτε να μην προσθέσετε τη ζελατίνη όταν ο χυμός καρπουζιού βράζει, αλλά αφού κλείσετε τη φωτιά, για να μην χάσει τις ιδιότητές της. Τέλος, αφήστε το ζελέ να κρυώσει τελείως πριν το ρίξετε πάνω στην κρέμα, για να μην λιώσει η κρέμα.

    Έκανες αυτή την συνταγή;

    Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή