Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Aυτό είναι το γλυκό του καλοκαιριού που δεν σε βάζει σε… τύψεις! Εγώ το λατρεύω αυτό το μωσαϊκό χωρίς ζάχαρη, γιατί είναι τόσο δροσερό, σοκολατένιο και έχει αυτή την υπέροχη γεύση από τα κεράσια και τους ξηρούς καρπούς. Είναι πανεύκολο, γίνεται στο πι και φι, και είναι ό,τι πρέπει για να γλυκαθείς χωρίς ενοχές.
Καλοκαιρινό Μωσαϊκό χωρίς Ζάχαρη

Δροσερό καλοκαιρινό μωσαϊκό χωρίς ζάχαρη, με γιαούρτι, κεράσια, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα στέβια. Εύκολο, υγιεινό και πεντανόστιμο!
Prep Time
25 minutes
Additional Time
1 hour 30 minutes
Total Time
1 hour 55 minutes
Ingredients
- 300 γρ Γιαούρτι Στραγγιστό 0% Λιπαρά
- 80 γρ Μέλι
- 30 γρ Κακάο Σκόνη κοσκινισμένο
- 1 βανίλια
- 100 γρ Κεράσια χωρίς κουκούτσι κομμένα στη μέση
- 80 γρ Τριμμένα Φουντούκια και Κασιους
- 500 γρ Μπισκότα Digestive Ολικής Άλεσης ή χωρίς Ζάχαρη
- 30 γρ Κονιάκ (Προαιρετικά)
- 360 γρ Λιωμένη Κουβερτούρα Σοκολάτας με Στέβια
Για Διακόσμηση
- 125 γρ Κουβερτούρα Σοκολάτα λιωμένη με Στέβια
- Φρέσκα Κεράσια
Instructions
┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊
- Ετοιμάζω τη βάση: Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνω το γιαούρτι, το μέλι, το κοσκινισμένο κακάο και τη βανίλια. Ανακατεύω καλά με ένα σύρμα ή σπάτουλα μέχρι να έχω μια ομοιογενή σοκολατένια κρέμα.
- Προσθέτω τα κεράσια και τα φουντουκια : Μέσα στην κρέμα, προσθέτω τα χοντροκομμένα φουντούκια, τα κάσιους και τα καθαρισμένα, κομμένα στη μέση κεράσια. Ανακατεύω όλα πολύ καλά.
- Τα μπισκότα: Στη συνέχεια, προσθέτω τα μπισκότα digestive, τα οποία τα σπάω με τα χέρια μου σε κομμάτια (όχι πολύ μικρά).
Ανακατεύω πολύ καλά, ώστε όλα τα μπισκότα να καλυφθούν από τη σοκολατένια κρέμα. - Το κονιάκ και η σοκολάτα: Προσθέτω το κονιάκ (αν βάλω) και τέλος τη λιωμένη κουβερτούρα σοκολάτας με στέβια. Ανακατεύω ξανά πολύ καλά, ώστε όλα να καλυφθούν ομοιόμορφα από τη σοκολάτα.
- Μπαστούνι στην κατάψυξη: Αδειάζω το μείγμα επάνω σε μία λαδόκολλα. Σχηματίζω ένα μακρόστενο μπαστούνι (σαν σαλάμι) τυλίγοντας το με τη λαδόκολλα.
Το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 με 1,5 ώρα να παγώσει καλά και να σφίξει. (Εγώ το αφήνω και παραπάνω, αν έχω χρόνο!)
Notes
Σερβίρισμα:
Βγάζω το μωσαϊκό από το ψυγείο, αφαιρώ τη λαδόκολλα και το διακοσμώ όπως θέλω. Εγώ συνήθως λιώνω λίγη ακόμα κουβερτούρα με στέβια και τη ρίχνω από πάνω, και μετά βάζω μερικά φρέσκα κεράσια. Το κόβω σε φέτες και είναι έτοιμο!
Η Συνταγή είναι του Stratos Petrou