Τουλούμπες με κρέμα

Υλικά

για το σιρόπι:
500 ml νερό
375 γρ ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

για την Τουλούμπα:
300 ml νερό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Πρέζα αλάτι
125 γρ βούτυρο
225 γρ αλεύρι δυνατό
30 γρ σιμιγδάλι ψιλό
3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Λάδι λαχανικών για τηγάνισμα

για την κρέμα:
500 ml γάλα
100 γρ ζάχαρη
3 κρόκοι αυγών
50 γρ άμυλο καλαμποκιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ βούτυρο κρύο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε το σιρόπι σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό, ζάχαρη, αλάτι, βούτυρο να λιώσουν σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι και χτυπάμε συνέχεια μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Αφήστε τη ζύμη να απορροφήσει εντελώς το αυγό πριν προσθέσετε το άλλο. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ένα στομιο αστέρι.
Φτιαξτε τα μικρά σαλιγκάρια σε λαδόκολλα και κόψτε τα σε ξεχωριστές μερίδες για καλύτερο
έλεγχο κατά το τηγάνισμα.

Βάλτε τα κομμάτια σε καυτό φυτικό λάδι και τηγανίστε τα μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε προσεκτικά τα χαρτάκια λαδόκολλας από το τηγάνι. Όταν ροδίσουν, βουτάμε τις ζεστες τουλούμπες στο κρύο σιρόπι και τους αφήνουμε να απορροφήσουν για 2 λεπτά. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε 400ml γάλα, 50gr ζάχαρη και εκχύλισμα βανίλιας σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με το υπόλοιπο γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, το κορν φλαουρ και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Χτυπάμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να λιώσει. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για 2-3 ώρες.
Μεταφέρετε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Βάλτε την κρέμα σε μια τουλούμπα και βάλτε μια άλλη από πάνω για να φτιάξετε μικρά σάντουιτς. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλες τις τουλούμπες.

Σερβίρουμε σε πιατέλα. Τα σάντουιτς με κρέμα Tulumba είναι έτοιμα!!! Απολαμβάνω!

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΤο απόλυτο και πιο ζουμερό Σοκολατοκέικ
Επόμενο άρθροΥπέροχα “Λουκάνικα σφολιάτας” με κιμά!!!!