Κανταΐφι με κρέμα και σιρόπι καραμέλας

Λατρεύω τα είδη των σιροπιασμένων γλυκών. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποίησα ψημένο κανταΐφι.
* φλιτζάνι χωρητικότητας 200 ml.

Υλικά:

250 γραμμάρια ψητό κανταΐφι,
60 γραμμάρια βούτυρο, περίπου 80-100 γραμμάρια αλεσμένα καρύδια, φουντούκια / προαιρετικά /

Για το σιρόπι:
1 φλιτζάνι ζάχαρη,
1 φλιτζάνι νερό.

Για την κρέμα:
900 ml. φρέσκο ​​γάλα,
1 φλιτζάνι ζάχαρη,
8 κουταλιές της σούπας φυσικό άμυλο,
1 πακέτο βανίλια,
50 γραμμάρια βούτυρο.

Εκτέλεση

Η ποσότητα που αναγράφεται για το σιρόπι είναι μικρή, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί θα γίνει και με κρέμα!

Σπάστε το κανταίφι σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια θερμοκρασία. Προσοχή μην καείτε! Μόλις λιώσει, προσθέτουμε αμέσως το κανταίφι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Αν σας αρέσουν τα καρύδια, προσθέστε τα και αυτά. Τώρα εαν χρησιμοποιείτε ωμό κανταΐφι πρέπει να ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς! Αν όμως χρησιμοποιείτε ψημένο κανταΐφι όπως εγώ, αρκεί όλες οι πλευρές να απορροφήσουν το λιωμένο βούτυρο και να το αφαιρέσουμε από τη φωτιά.

Ρίξτε το μισό κανταΐφι σε ένα ταψί και με τη βοήθεια ενός κουταλιού πιέστε για να γίνει ομοιόμορφο.

Χρησιμοποίησα μία φόρμα με πάτο με διάμετρο 25 εκ. Στο τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη για το σιρόπι και τοποθετούμε στη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
Εδώ θα φτιάξουμε ένα είδος σιροπιού καραμέλας. Καθώς η ζάχαρη αρχίζει να λιώνει, ανακινήστε πρώτα απαλά το τηγάνι και στη συνέχεια ξεκινήστε να ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα. Προσοχή μην καείτε!
Αν υπάρχουν σβώλοι, τα πολτοποιείτε ελαφρά με ένα κουτάλι. Όταν η ζάχαρη υγροποιηθεί τελείως και σχηματιστεί καραμέλα, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίξτε προσεκτικά το νερό. Προσοχή! Η καραμέλα θα σκληρύνει για λίγο, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό.
Επιστρέψτε το τηγάνι στην εστία και ανακατέψτε μέχρι να υγροποιηθεί ξανά. Τραβήξτε και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Μετά από 2-3 λεπτά σιροπιάζουμε ελαφρά τους «την βάση» του κανταΐφι με το μισό σιρόπι.
Σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα, ρίξτε το κορν φλαουρ, τη ζάχαρη και αρχίστε να ανακατεύετε με σύρμα, ρίχνοντας το γάλα. Αφού ανακατευτεί καλά και χωρίς σβώλους, τοποθετήστε το στην εστία σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε για άλλο ένα λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Για να κάνετε την κρέμα πιο λεία, μπορείτε να την χτυπήσετε με μίξερ για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια, όσο είναι ακόμα ζεστό, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
Ρίξτε τη ζεστή κρέμα γάλακτος προσεκτικά πάνω στο κανταίφι και ισιώστε. Πασπαλίστε το υπόλοιπο κανταΐφ ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Αφού κρυώσει, το σιροπιάζουμε ελαφρώς με το υπόλοιπο σιρόπι και το βάζουμε στο ψυγείο.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: https://otkuhnqtanabigi.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροΞέρετε γιατί τα φύλλα δάφνης προστίθενται στο φαγητό;
Επόμενο άρθροΜπισκοτόγλυκο ταψιού με κρέμα γιαουρτιού και μαρμελάδα!