Η καρυδόπιτα με κρέμα είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την κλασική γεύση της καρυδόπιτας με την υφή και την απαλότητα της κρέμας πατισερί και της σαντιγί. Το αποτέλεσμα είναι τόσο υπέροχο, που λιώνει στο στόμα. Εγώ το έφτιαξα και είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά!
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Καρυδόπιτα με κρέμα

Η καρυδόπιτα με κρέμα, ένα γλυκό που έχει όλα τα καλά: ζουμερό, αφράτο και με δύο υπέροχες στρώσεις κρέμας. Είναι η τέλεια επιλογή για τις γιορτές ή όταν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με κάτι διαφορετικό!
Ingredients
- Για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο γλυκό, θα χρειαστούμε:
Για την καρυδόπιτα:
- 6 Αυγά
- 1 κούπα Ζάχαρη
- 1 κούπα Ελαφρύ λάδι (π.χ. ηλιέλαιο)
- 1 κούπα Γάλα
- 1 κούπα Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κούπες Τριμμένη φρυγανιά
- 1 κούπα Καρύδια (χοντροκομμένα)
- 1 φακελάκι Μπέικιν πάουντερ
- 2 κάψουλες Βανίλιας
- Λίγη κανέλα και ελάχιστο γαρίφαλο σε σκόνη
Για το σιρόπι:
- 2 κούπες Ζάχαρη
- 2 κούπες Νερό
- 1 Φέτα λεμόνι
- 1 Ξυλάκι κανέλας
Για τις κρέμες:
- Υλικά για κρέμα πατισερί (ακολουθήστε τη συνταγή που χρησιμοποιείτε)
- 1 κουτί Μορφάτ (κρέμα γάλακτος)
- 1/2 κούπα Ζάχαρη άχνη
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή την υπέροχη καρυδόπιτα.
1. Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά. Προσθέτω το λάδι, το γάλα, τις βανίλιες, την κανέλα και το γαρίφαλο και ανακατεύω.
2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη φρυγανιά, τα καρύδια και το μπέικιν πάουντερ. Τα προσθέτω σταδιακά στο μείγμα των αυγών και ανακατεύω με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Βάζω το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 40 λεπτά. κάνω το τεστ με την οδοντογλυφίδα για να δω αν είναι έτοιμο.
4.Οόσο ψήνεται το γλυκό, ετοιμάζω το σιρόπι. Βάζω σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, το λεμόνι και την κανέλα. Τα βράζω για 5-10 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση και το αφήνω να κρυώσει.
5. Μόλις βγάλω το γλυκό από το φούρνο, το σιροπιάζω με το κρύο σιρόπι. Το αφήνω να τραβήξει το σιρόπι για τουλάχιστον μία ώρα.
6. Μετά, ετοιμάζω την κρέμα πατισερί και την αφήνω να κρυώσει. Χτυπάω το μορφάτ με την άχνη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί.
7. Οταν κρυώσει η καρυδόπιτα, στρώνω πάνω της την κρέμα πατισερί και μετά τη σαντιγί. Διακοσμώ με ό,τι μου αρέσει, όπως κουβερτούρα, κερασάκια ή τριμμένο καρύδι.
Η Συνταγή είναι της κας Voula Xotzoudi
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η καρυδόπιτα με κρέμα σας ακόμα πιο επιτυχημένη:
- Σιρόπιασμα: Το μυστικό για ένα ζουμερό αποτέλεσμα είναι το ζεστό γλυκό να σιροπιαστεί με κρύο σιρόπι.
- Κρέμες: Η κρέμα πατισερί πρέπει να είναι εντελώς κρύα όταν την απλώνετε, αλλιώς θα λιώσει η σαντιγί.
- Αναμονή: Αφήστε το γλυκό να κρυώσει για τουλάχιστον μία ώρα πριν βάλετε τις κρέμες. Έτσι, δεν θα λιώσουν και θα μείνουν στη θέση τους.
- Διακόσμηση: Μπορείτε να διακοσμήσετε με τριμμένα καρύδια, σιρόπι σοκολάτας ή ό,τι άλλο σας αρέσει.