Ένα ασυνήθιστα υγιεινό cheesecake

Απαραίτητα προϊόντα:

– Για την βάση
120 – 150 γρ μπισκότα (ανάλογα με το πόσο παχύ θέλετε να πάρετε)
50 – 100 γρ ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια) της επιλογής σας
80 γραμμάρια μαλακό βούτυρο

– Για την κρέμα
400 γρ ανάλατο τυρί κότατζ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό
370 γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
Πρέζα αλάτι
2-3 αυγά (ανάλογα με το μέγεθός τους)

– Σχετικά με το γλάσο
300 – 400 γρ φρούτα (στην περίπτωσή μου, επειδή είχα κεράσια και βερίκοκα, τα χρησιμοποίησα)
Χυμό από μισό λεμόνι και την τριμμένη φλούδα του
Βανίλια για γεύση
Ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας

Εκτέλεση:

Τα μπισκότα και οι ξηροί καρποί αλέθονται σε ένα μείγμα σκόνης και στη συνέχεια προστίθεται το βούτυρο σε αυτά. Με βρεγμένα χέρια, ανακατέψτε τα πάντα για να πάρετε ένα μείγμα που μπορείτε να απλώσετε σαν βάση.
Επιλέγετε μία κατάλληλη φόρμα στο οποίο πλάθετε με τα χέρια σας τον πάτο της τούρτας.
Η κρέμα είναι ακόμα πιο εύκολη στην προετοιμασία. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπάτε μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα, με το οποίο περιχύνετε την βάση.
Το βάζουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν δηλαδή τα αυγά.

Αυτή τη στιγμή κόβουμε τα φρούτα, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με χυμό και φλούδα λεμονιού, βανίλια και ζάχαρη.
Μετά από περίπου 30 λεπτά θα πάρετε το απαραίτητο μείγμα για το γλάσο.
Το φινάλε είναι κοντά. Αφού κρυώσει το ψημένο κέικ σε θερμοκρασία δωματίου ρίχνουμε το γλάσο και το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 3 ώρες.
Αυτό είναι σε γενικές γραμμές. Είναι πολύ ελαφρύ, νόστιμο, με λίγες θερμίδες, αλλά πλούσιο σε πρωτεΐνη. Χωρίς πρόσθετο λίπος.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακές Ψητές πατάτες
Επόμενο άρθροΒασιλόπιτα με μαστίχα και αμύγδαλα