Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Tι υπέροχο γλυκό είναι η καρυδόπιτα! Και ειδικά αυτή η συνταγή με τη σοκολάτα, είναι σκέτη κόλαση! Είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά, γιατί είναι τόσο αφράτη, τόσο ζουμερή, και με αυτό το γλάσο σοκολάτας… είναι το απόλυτο! Και το καλύτερο; Είναι πανεύκολη, ακόμα κι αν δεν είσαι πολύ του ψησίματος.

Καρυδόπιτα με Σοκολάτα

Ένα πυρέξ λαχταριστή, σιροπιασμένη καρυδόπιτα με καρύδια, καλυμμένη με ένα γυαλιστερό, σκούρο σοκολατένιο γλάσο.

Φτιάξτε μια απίθανη, ζουμερή καρυδόπιτα με σοκολάτα και πλούσιο γλάσο. Εύκολη συνταγή βήμα προς βήμα που θα ξετρελάνει τους λάτρεις των γλυκών!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 43 minutes
Additional Time 3 hours 20 minutes
Total Time 4 hours 23 minutes

Ingredients

Για το Κέικ:

  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο (μετράω με δοσομετρική κούπα των 250 ml)
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2/3 κούπας ζάχαρη
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο (άγλυκο)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια

Για το Σιρόπι:

  • 2,5 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • Μισό λεμόνι (το χυμό)

Για το Γλάσο (Γκανάζ):

  • 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (πλήρης, για σαντιγί)

Instructions

┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊

  1. Σε ένα ευρύχωρο μπολ, ξεκινάμε ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη το καλαμποκέλαιο, τα αυγά και τη ζάχαρη, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, την τριμμένη φρυγανιά, το στραγγιστό γιαούρτι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα, την κανέλα, και τα χοντροκομμένα καρύδια. Ανακατεύουμε με προσοχή όλα τα υλικά, διασφαλίζοντας ότι έχουν ομογενοποιηθεί πλήρως και το μείγμα είναι έτοιμο.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 30-35 λεπτά. Αφού ψηθεί, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς για 2 ώρες, ώστε να είναι έτοιμο να απορροφήσει το σιρόπι.
  4. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι, συνδυάζοντας τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι. Μόλις βράσει το νερό αφήνουμε για 2-3 λεπτά.... Σιροπιάζουμε σιγά σιγά το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι, φροντίζοντας να απορροφηθεί ομοιόμορφα.
  5. Τέλος, για το γλάσο, σπάμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε σε ζεστή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να έχουμε ένα λείο και γυαλιστερό σοκολατένιο μείγμα. Με αυτό το λαχταριστό γλάσο καλύπτουμε την σοκολατόπιτα, ολοκληρώνοντας έτσι ένα απόλυτα απολαυστικό γλυκό.

Η Συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Βιερου

Notes

💡 Tips από εμένα:

  • Καρύδια: Αν δεν θέλετε τα καρύδια χοντροκομμένα, μπορείτε να τα περάσετε λίγο περισσότερο από το μούλτι για πιο ψιλό αποτέλεσμα.
  • Σιρόπι: Το μυστικό για ζουμερή καρυδόπιτα είναι το σιρόπι να είναι κρύο ή χλιαρό και η πίτα κρύα. Αν και τα δύο είναι ζεστά, η πίτα θα λασπώσει.
  • Γλάσο: Για ακόμα πιο λαμπερό γλάσο, μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο μαζί με τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος.
  • Σερβίρισμα: Η καρυδόπιτα είναι ακόμα πιο νόστιμη την επόμενη μέρα, όταν οι γεύσεις έχουν δέσει και το σιρόπι έχει ποτίσει καλά το κέικ.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή