Φρυγανιά γλυκό με κρέμα, νόστιμο, δροσερό και πανεύκολο.

Υλικά

Βάση
φρυγανιές (ίσα για να καλύψουμε την βάση του σκεύους που θα χρησιμοποιήσουμε)
Σιρόπι
2 φλ. ζάχαρη
2 φλ. νερό
1 κ. γλ. κανέλα σκόνη
Κρέμα
1 λίτρο φρέσκο γάλα (συν 1 φλ. ακόμα)
50 γρ. βούτυρο
1,5 φλ. κορν φλάουρ
1 φλ. ζάχαρη
2 βανίλιες
500 γρ. έτοιμη σαντιγί χτυπημένη
Γαρνίρισμα
1/2 φλ. φιλέ αμυγδάλου (καβουρδισμένο ελάχιστα) ή ξηροί καρποί τριμμένοι (ότι μας αρέσει).

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το σιρόπι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη περίπου 6′ και το αφήνουμε να
κρυώσει. Φτιάχνουμε την κρέμα. Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε κατσαρόλα, βράζουμε και
ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα (για να μην σβολιάσει) μέχρι να πήξει.
Σε ένα ταψί τοποθετούμε τις φρυγανιές, τις σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι και
απλώνουμε από πάνω τους τη κρέμα. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει αρκετά και να
στερεοποιηθεί η κρέμα. Καλύπτουμε με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με
ξηρούς καρπούς. Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει καλά πριν το κόψουμε και το
σερβίρουμε.

Δείτε την Συνταγή με φωτογραφίες στα Κουζινομαγειρέματα

Προηγούμενο άρθροΚέικ λεμονιού / το Απόλυτο κέικ του καφέ
Επόμενο άρθροΦτιάξτε Πεντανόστιμες Πέννες στο Φούρνο με Κασέρι!