Παγωτό με ταχίνι, χαλβά και σοκολάτα

Υλικά για την ganache
1 κούπα chocolate chips (170g)
2 κ.σ ταχίνι (40g)
1 κ.σ ανάλατο βούτυρο (15g)

Υλικά για το παγωτό
2/3 κούπα ταχίνι καλά ανακατεμένο (180g)
500ml φυτική κρέμα γάλακτος για σαντιγί με 35% λιπαρά
2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400g)
1/2 με 1 κούπα χαλβά σε κομμάτια
Σταγόνες σοκολάτας προαιρετικά για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Για την ganache: Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να λιώσουν και να ενωθούν. Αφήνουμε στο πλάι.
Για το παγωτό: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα την κρέμα γάλακτος για 7-8 λεπτά μέχρι να σχηματίζει ¨κορυφές”.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με το ταχίνι και το εκχύλισμα βανίλιας να ενωθούν καλά. Ρίχνουμε την μισή ποσότητα στο μπολ με την κρέμα γάλατος διπλώνοντας το μείγμα με μια κουτάλα. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα να ενωθεί.
Ρίχνουμε την μισή ποσότητα του παγωτού σε ενα μπολ που θα το φυλάξουμε στην κατάψυξη. Επάνω ρίχνουμε την μισή απο την ganache και την μισή ποσότητα του χαλβά.

Με ενα μαχαίρι ανακατεύουμε να μπουν μέσα στο μείγμα.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα του παγωτού, την ganache και τα κομμάτια του χαλβά, ανακατεύουμε με ενα μαχαίρι.
Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-5 ώρες και είμαστε έτοιμοι να το απολαύσουμε! Αφήνουμε σχεδόν 10 λεπτά εκτός ψυγείου για να μπορέσουμε να το βγάλουμε με το κουτάλι.
Γαρνίρουμε προαιρετικά με σταγόνες σοκολάτας.
⚠️Σε όποιον δεν αρέσει ο χαλβάς απλά τον παραλείπει.
️Η κούπα που χρησιμοποίησα είναι μεζούρα cup των 240ml

Η συνταγή στο instagram πατώντας στον σύνδεσμο: https://www.instagram.com/p/CM9qYRilTry/

Προηγούμενο άρθροΚερασόπιτα ή Βυσινόπιτα
Επόμενο άρθροΙταλικά πτι φουρ με κρέμα patissieri (Zepole)