Κασερόπιτα με πατάτα

Υλικά

Για ζύμη
2 μικρά ποτήρια αλεύρι (140 γραμμάρια).
1 κουταλάκι του γλυκού (4 γραμμάρια) αλάτι.
1 μικρό ποτήρι γάλα (90 ml).
Βούτυρο (10 γραμμάρια).

Για τη γέμιση
2 μέτριες πατάτες.
3 ποτήρια νερό (600 ml).
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα (30 γραμμάρια).
Τυρί κασερι (300 γραμμάρια).

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, αλάτι, γάλα, βούτυρο και ανακατεύουμε και ζυμώνουμε με το χερι μεχρι να πάρουμε ένα ζυμάρι. Τυλίγουμε με μιά μεμβράνη και βάζουμε στην άκρη.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες με νερό να βράσει.
Τις βγάζουμε και τις λιώνουμε σαν πουρέ. Προσθέτουμε την μαγιονέζα στην πατατα και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.

Ανοίγουμε το ζυμάρι μας με ένα πλαστη περιπου 25-30 εκ ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι και απο πανω βαζουμε τον πουρε πατατας

σκεπάζουμε το κασέρι και μετα απο πάνω πάλι τυρί

και κλεινουμε την ζύμη σαν πουγκι.


Βάζουμε με τις ραφές το πουγκί προς τα κάτω και ανοίγουμε παλι με ένα πλάστη.

Βάζουμε το τηγάνι σε μετρια φωτιά με 1 κσ λάδι να ζασταθεί και ριχνουμε την πιτα μας και την λαδωνουμε και απο πάνω.


Μόλις παρει χρώμα με την βοήθεια απο ενα πιατο την γυρναμε. Μόλις ψηθει και απο τις 2 πλευρές την βγάζουμε κόβουμε και σερβίρουμε

Καλή απόλαυση

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΤηγανητές φέτες με κίτρινο τυρί
Επόμενο άρθροΤο μεθυσμένο Ρεβανί με ούζο…καλοκαιρινό και δροσιστικό