Κασερόπιτα με σκόρδο, μαϊντανό, κίτρινο τυρί.

Υλικά

για την ζύμη από:
4 κουπ Αλεύρι
1 ξηρή μαγια 7γρ.
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. Ζάχαρη
1 κουπ Γάλα
2 αυγά (ένας κρόκος στην άκρη για επαλλειψη)
5 κ.σ. Ελαιόλαδο

Για την γέμιση

1/2 ματσακι μαιντανό
3-4 σκελίδες σκόδου
50 γρα κιτρινι τυρί
150 γρ κασέρι

Εκτέλεση

Ζυμώνω την ζύμη και αφήνω να φουσκώσει. Την βγάζω μετα στο παγκο μου στην ζυμώνω ελαφρα και ανοιγω σε φύλλο παραλληλόγραμο 50χ40 εκ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε περίπου 60 γρ. λάδι, μισο ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος και 3-4
σκελίδες σκόρδο. Αλείφουμε το φυλλο με το λάδι σκόρδου και τρίβω κίτρινο τυρί τριμμένο και τρίβω και κασέρι. Η συνολική ποσότητα τυριού είναι περίπου 200 γρ. Τυλίγω τον φλοιό και κόβω κατά μήκος στη μέση.
Τυλίγω το πρώτο μισό σε σαλιγκάρι

και το δεύτερο γύρω από το πρώτο πάλι ναι είναι ένα όμορφο καρβέλι.


Αφήνω να φουσκώσει για δεύτερη φορά. Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού χτυπημένο με γάλα.
Μερικές φορές πασπαλίζω με σουσάμι, εξαρτάται από το αν έχω. Ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς χωρίς αερα για 30-40 λεπτά. Ελέγχω με ξυλάκι εάν ειναι ετοιμο.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑρνί φρικασέ με αβγολέμονο
Επόμενο άρθροΣπιτικά μπράουνις είναι εξαιρετικά σοκολατένια πεντανόστιμα χωρίς να είναι υπερβολικά γλυκά.