Κασόπιτα Ηπείρου (Αλευρόπιτα)

Υλικά:

3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
2 φλιτζάνια γάλα,
2/3 κούπας ελαιόλαδο (για το μείγμα και το δίσκο),
1 αυγό,
200 γρ τυρί φέτα,
αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπολ, το αλεύρι, το αβγό, το γάλα, το λάδι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Το γάλα, το προσθέτουμε λίγο λίγο και ρίχνουμε τόσο, ώστε να γίνει ένας μέτριος χυλός, όχι πηχτός αλλά ούτε και πολύ νερουλός.
Θρυμματίζουμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια, την προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει ένα με τη ζύμη.

Λαδώνουμε σχολαστικά ένα ταψάκι και προθερμαίνουμε το φούρνο.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, το απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα, περιχύνουμε την πίτα με 1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο και την ψήνουμε για 60 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Η πίτα μας πρέπει να γίνει πολύ λεπτή, οπότε κανονίζουμε και ανάλογο ταψί.
Είναι απολαυστική και πάρα πολύ εύκολη στην παρασκευή της.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜην χάσετε την ευκαιρία να Φτιάξετε αυτές τηγανίτες
Επόμενο άρθροΚέικ Βουτυράτο με υπέροχη γεύση λεμονιού