Το Κατσικάκι με Ρεβύθια είναι μια αυθεντική Ροδίτικη συνταγή που φέρνει στο τραπέζι μου τη γεύση της παράδοσης και του τόπου. Πρόκειται για ένα πιάτο που συνδυάζει τέλεια το τρυφερό κρέας με τα μαλακά ρεβύθια, ενώ το κόκκινο κρασί και τα αρωματικά του δίνουν ένα απίστευτο βάθος στη γεύση. Εγώ το φτιάχνω κυρίως τις Κυριακές, καθώς δίνει μια ξεχωριστή, γιορτινή αίσθηση στο οικογενειακό τραπέζι. Ακολουθήστε τη συνταγή και σας εγγυώμαι ότι θα την λατρέψετε.


Υλικά για το Ροδίτικο Κατσικάκι

  • 1 κιλό κατσικάκι με το κόκκαλο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια
  • 250 ml κόκκινο κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 10 ml ξύδι
  • 200 γρ. ντομάτα φρέσκια
  • 400 γρ. ρεβύθια (μουσκεμένα σε νερό μόνο με αλάτι, από το προηγούμενο βράδυ)
  • Δενδρολίβανο
  • Κύμινο
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι

Αναλυτική Εκτέλεση της Συνταγής

Αλατοπιπερώνω πολύ καλά το πλυμένο κρέας από το κατσικάκι.
Σε μία κατσαρόλα, βάζω το λάδι να ζεσταθεί.
Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τηγανίζω για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτω το κρέας και το γυρίζω απ’ όλες τις πλευρές για να ροδίσει καλά.
Προσθέτω το ξύδι, το κόκκινο κρασί και το δενδρολίβανο.
Μετά, ρίχνω τη ντομάτα.
Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτω τα ρεβύθια και συμπληρώνω με νερό.
Σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Δοκιμάζω το κρέας και τα ρεβύθια και, αν χρειαστεί, προσθέτω ξανά αλάτι και πιπέρι για να διορθώσω τη γεύση.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 1 ώρα και 10 λεπτά (μετά τον πρώτο βρασμό)

Επιπλέον Χρόνος: 12 ώρες μούλιασμα ρεβυθιών

Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά (χωρίς το μούλιασμα)


Χρήσιμα Tips για το Κατσικάκι με Ρεβύθια

Φροντίστε να μουλιάσετε τα ρεβύθια μόνο με αλάτι και νερό και όχι με σόδα, για να διατηρήσουν τη σωστή υφή τους.

Για να γίνει το κρέας πιο τρυφερό, μπορείτε να το αφήσετε να μαριναριστεί με τα αρωματικά και το κρασί για μερικές ώρες πριν το μαγείρεμα.

Αν δεν βρείτε φρέσκο δενδρολίβανο, χρησιμοποιήστε αποξηραμένο, αλλά σε μικρότερη ποσότητα. Το κατσικάκι με ρεβύθια αγαπάει τα αρωματικά!

ΠΗΓΗ: slourpomageiremata.blogspot.com