Αυτή η συνταγή συνδυάζει το τραγανό Κατσικάκι στο φούρνο με γλυκά κολοκυθάκια και αφράτες πατάτες, δημιουργώντας ένα υγιεινό και γευστικό πιάτο γεμάτο μεσογειακές γεύσεις. Η προσθήκη στακοβουτύρου δίνει μια πλούσια και κρεμώδη υφή στο φαγητό, απογειώνοντας την γεύση.

Υλικά:

1 κιλό κατσικάκι, κομμένο σε μερίδες
2 κιλά κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας στακοβούτυρο

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το κατσικάκι με το ελαιόλαδο, το λευκό κρασί, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Αφήστε το κατσικάκι να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά, ή ιδανικά για 1-2 ώρες.
Σε ένα ταψί φούρνου, απλώστε το μαριναρισμένο κατσικάκι
Απλώστε από πανω και ενδιάμεσα τα κολοκυθάκια και τις πατάτες.
Ρίξτε το υπόλοιπο μαρινάρισμα με τα μυρωδικά πάνω από το φαγητο.
Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Ψήστε στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 30 λεπτά, ή μέχρι το κατσικάκι να ροδίσει και οι πατάτες να μαλακώσουν.
Λιώστε το στακοβούτυρο και περιχύστε το πάνω από το κατσικάκι και τα λαχανικά.
Ψήστε για 5-10 λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει το στακοβούτυρο και να δέσει η σάλτσα.
Αφήστε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Συμβουλές:
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στο φαγητό, όπως καρότα, κρεμμύδι ή πιπεριές.
Αν θέλετε πιο πικάντικο φαγητό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο τσίλι σε σκόνη στο μαρινάρισμα.

H φωτό είναι της κας Magda Fany

Προηγούμενο άρθροΖυμαρικά φούρνου με σάλτσα ραγού
Επόμενο άρθροΠιτάκια με ζύμη γιαουρτιού