Γεμιστός Λαγός ή Κουνέλι με πατάτες στην γάστρα

Υλικά

1 λαγουδάκι ή κουνέλι 1.300 κιλών
100 γρ μπέικον,
3 κρεμμύδια χοντροκομένα και μισό κρεμμύδι,
1 τριμμένη ντομάτα,
λίγα φύλλα φρέσκιας μέντας,
μισή κόκκινη πιπεριά,
ρύζι,
1 κσ βουτυρο
1/2 κγ Παπρικα
2 καρότα
2-3 πατάτες,
ρίγανη,
αλάτι και πιπέρι
λάδι

Εκτέλεση

Έπλυνα και καρυκευσα το λαγουδάκι με αλάτι και πιπέρι! Σε μια γάστρα στο κάτω μέρος έβαλα φέτες μπέικον, χοντροκομμένα κρεμμύδια. Έκοψα μισό κρεμμύδι, τριμμένη ντομάτα, λίγα φύλλα φρέσκιας δυόσμο, μισή κόκκινη πιπεριά, έβαλα ρύζι, η ποσότητα ριζιου κρίνεται από το μέγεθος του κουνελιού.
Περιχύστε το μείγμα με λάδι και ανακατέψτε. Γεμίζω το κουνέλι και κλείνω την κοιλιά με ένα ξύλινο σουβλάκι.
Απλώνω λίγο βουτυρο με παπρικα. Τοποθετώ το κουνέλι στην βάση του μπέικον και του κρεμμυδιού. Γύρω του έβαλα φέτες καρότα και πατάτες, αρωματισμένες με αλάτι, ρίγανη, μαύρο πιπέρι! Ρίχνω πολύ λάδι από πάνω και ρίχνω νερό με λίγο αλάτι στη μέση της κατσαρολας. Κλείνω και βάζω σε ένα κρύο φούρνο, ανάβω στους 200 βαθμούς
και μετά από περίπου 45/60 λεπτά μειώστε σε 180 μέχρι να είναι έτοιμο, δηλαδή μετά από περίπου 2 ώρες και μισή!
Σερβίρεται με μπρόκολο, το οποίο έψησα ελαφρά με λαδι, σκόρδο και πιπέρι, νερό.

Σας εύχομαι μια υπέροχη μέρα!

 

Προηγούμενο άρθροΚαρυδόπιτα με σοκολάτα από τα παιδικά μου χρόνια
Επόμενο άρθροΠανεύκολο Κέικ με λευκή Σοκολάτα του pastry Chef Stratou Petrou