Kατσικάκι στο φούρνο! Τι να σας πω τώρα, είναι το αγαπημένο μου φαγητό για Κυριακή ή για κάποια γιορτή. Μυρίζει όλο το σπίτι και είναι τόσο νόστιμο, που λιώνει στο στόμα! Εγώ το φτιάχνω με έναν ιδιαίτερο τρόπο, για να γίνει τραγανό απέξω και ζουμερό μέσα. Πάμε να σας δείξω το μυστικό μου!
Κατσικάκι στο Φούρνο

Kατσικάκι στο φούρνο! Τι να σας πω τώρα, είναι το αγαπημένο μου φαγητό για Κυριακή ή για κάποια γιορτή.
Prep Time
30 minutes
Cook Time
3 hours
Total Time
3 hours 30 minutes
Ingredients
- Θα χρειαστούμε:
- 1 κατσικάκι (περίπου 3 κιλά, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια)
- Μεγάλες πατάτες (όσες θέλετε να βάλετε στο ταψί)
- 2 ζουμερά λεμόνια (ο χυμός τους)
- Ελαιόλαδο (αρκετό για τις πατάτες)
- Μουστάρδα (περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας, ανάλογα με το πόσο σας αρέσει)
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί (περίπου 150 ml)
- Τοματοπολτός (περίπου 1-2 κουταλιές της σούπας)
- Για το μείγμα μπαχαρικών:
- 1 ½ κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
Instructions
┊◌🍳┊◌🥄┊◌🔪┊◌🥣┊
- Πλένουμε κι αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό όλα τα υγρά, το σκουπίζουμε και το βάζουμε σε μια λεκάνη.
Σ' ένα μπολάκι βάζουμε αλάτι μέτριο, πιπέρι, ρίγανη κι σκόνη σκόρδο, ανακατεύουμε σ' ένα μείγμα. - Μ' αυτό το μείγμα (αφήνουμε λίγο στην άκρη για τις πατάτες) κάνουμε μασαζάκι στο κατσικάκι μας και μετά – εδώ είναι το μυστικό – βάζουμε στα χέρια μας τοματοπολτό και το αλείφουμε καλά μέσα έξω!
- Σε μια άλλη λεκανίτσα βάζουμε τις πατάτες, τις οποίες έχουμε κόψει σε μεγάλα κομμάτια. Αν είναι μεσαίες στα 2, αν είναι μεγάλες στα 4. Πασπαλίζουμε με το μείγμα – αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, ρίγανη – που κρατήσαμε. Προσθέτουμε τον χυμό από ζουμερά λεμόνια, ελαιόλαδο και μουστάρδα. Προσθέτουμε κι ένα ποτηράκι λευκό κρασί (2ο μυστικό). Ανακατεύουμε πολύ καλά να κολλήσουν τα υλικά μεταξύ τους και τις απλώνουμε στο ταψί – δεν ρίχνουμε καθόλου νερό. Τώρα, βάζουμε μέσα στο ταψί μια σχάρα με ποδαράκια και πάνω στη σχάρα απλώνουμε το κατσικάκι μας όμορφα όμορφα, λες και κάνει ηλιοθεραπεία. Το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και το ασφαλίζουμε καλά με αλουμινόχαρτο!
- ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΛΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΑΕΡΑ 180°C ΣΤΗ 2Η ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΣΚΑΛΑ ΓΙΑ ΩΡΕΣ. Η φωτογραφία ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, μακάρι να σας έστελνε και γεύση και οσμή!
Notes
Οι Χρόνοι είναι εκτιμώμενοι
Η Συνταγή είναι της κας Sofia Valinou