Μπριζόλα στο τηγάνι με πατάτες και δενδρολίβανο

Εκτέλεση

Στεγνώνουμε το κρέας από τα περιττά υγρά με απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια το αλατοπιπερώνουμε ριχνουμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά, όταν είναι ζεστό τοποθετούμε την μπριζόλα.
Ροδίζουμε το κρέας για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά, προσπαθώντας να το μετακινήσετε όσο το δυνατόν λιγότερο.
Αυτό το βήμα θα βοηθήσει στο σχηματισμό της νόστιμης κρούστας.
Με τη βοήθεια της λαβίδας, μαγειρέψτε την μπριζόλα επίσης κάθετα, ώστε να μπορέσετε να ψήσετε ακόμη και το κρέας κοντά στο κόκκαλο, το οποίο διαφορετικά θα μπορούσε να είναι εντελώς ωμό.
Μόλις ροδίσει καλά η μπριζόλα από όλες τις πλευρές, προσθέστε στο τηγάνι τη σκελίδα σκόρδο και το δεντρολίβανο.
Αφού ψηθεί, αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 2 λεπτά.
Βάλτε το κρέας σε ξύλο κοπής και προχωρήστε στην κοπή.

Για τις τραγανές πατάτες με δεντρολίβανο

Σε ένα τηγάνι, πρώτα πρέπει να ξεφλουδίσετε τις πατάτες, να τις πλύνετε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και να τις κόψετε σε κύβους ή φέτες.
Γεμίστε ένα δοχείο με κρύο νερό και μουλιάστε τα για 30 λεπτά, έτσι θα χάσουν όλο το άμυλο που θα έθετε σε κίνδυνο το τραγανό τους.
Μετά από 30 λεπτά, στραγγίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε με ένα απορροφητικό χαρτί.
Ρίξτε τρεις κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και απλώστε τις πατάτες σε μια στρώση χωρίς να επικαλύπτονται μεταξύ τους. Όλες οι πατάτες πρέπει να έρχονται σε άμεση επαφή με τον πάτο του τηγανιού.
Καρυκεύουμε με κλωναράκια δεντρολίβανου και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένο καλά με ένα καπάκι χωρίς να αφήνουμε τον ατμό να βγει.
Μετά από 15 λεπτά, γυρίστε τις πατάτες και ροδίστε το άλλο μέρος, στη συνέχεια σκεπάστε ξανά και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Μόλις ψηθεί, αλατοπιπερώνουμε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΗ Σπανακοτυρόπιτα της Μαμάς
Επόμενο άρθροΓαρίδες σε βούτυρο και λευκό κρασί🍤🍋🍤