Τι θα χρειαστούμε…

Για 12 κεκάκια

  • 2 μπανάνες
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. ζάχαρη καστανή
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένα καρύδια
  • 6 κ. γλυκού ρούμι
  • 3/4 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική (150 γρ.)
  • 3/4 φλ. γάλα
  • 1/2 φλ. γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. γλυκού μπέκιν
  • 1/4 κ. γλυκού κανέλα
  • 1 βανίλια

Φλυτζάνα είναι η επίσημη δοσομετρική κούπα των 250 ml

Σε περίπτωση που τα κεκάκια προορίζονται για μικρά παιδιά, αφαιρέστε το ρούμι ή και τα καρύδια ανάλογα την ηλικία

Πώς θα τα φτιάξουμε…

kekakia mpananas

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 C στις αντιστάσεις. Κόβουμε κομματάκια την μισή ποσότητα από το βούτυρο, τα 60 γρ. δηλαδή και τα μοιράζουμε στις θήκες. Τοποθετούμε το ταψάκι με τις θήκες στον φούρνο για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το βγάζουμε. Μ΄ένα πινέλο, αλείφουμε τις θήκες για να καλυφθούν και τα τοιχώματα.

kekakia mpananas

Μοιράζουμε την καστανή ζάχαρη στις θήκες, περίπου από 2 κ. γλυκού στην κάθε μία και από 1/2 κ. γλυκού ρούμι.

kekakia mpananas

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια, περίπου 2 κ. γλυκού σε κάθε θήκη. Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες πάχους 3 χιλιοστών και τοποθετούμε 3 κομμάτια σε κάθε θήκη, έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.

Η Συνέχεια εδώ !!!

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο κοκκινιστό, ελαφρύ & καλοκαιρινό
Επόμενο άρθροΤο Γλυκό με τα 3 Γάλατα!!