Γεύση: Η κρέμα με κορν φλάουερ και κουβερτούρα είναι μια απολαυστική επιλογή με πλούσια γεύση σοκολάτας. Η κουβερτούρα προσδίδει μια έντονη σοκολατένια γεύση, ενώ η κρέμα δίνει μια ωραία κρεμώδη υφή. Η κρέμα δεν είναι πολύ γλυκιά, κάτι που την κάνει ιδανική για όσους δεν προτιμούν τα πολύ γλυκά γλυκά.

Υφή: Η κρέμα έχει μια ωραία κρεμώδη υφή, λεία και βελούδινη. Είναι αρκετά πηχτή, αλλά όχι τόσο ώστε να είναι δύσκολο να τη φάτε.

Ευκολία: Η κρέμα με κορν φλάουερ και κουβερτούρα είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της. Απαιτεί μόνο λίγα υλικά και η διαδικασία είναι πολύ απλή.

Συνολικά: Η κρέμα με κορν φλάουερ και κουβερτούρα είναι ένα νόστιμο και εύκολο γλυκό που θα αρέσει σε όλους. Είναι ιδανική για όσους θέλουν μια σοκολατένια απόλαυση χωρίς να είναι πολύ γλυκιά.

Υλικά

1 πακέτο σαβαγιαρ

4 ποτήρια γάλα
3 ποτήρια νερό
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
8 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 βανίλια κουταλιά της σούπας ροδόνερο

για την κάλυψη
3/4 φρέσκα κρέμα
1 κουβερτούρα για την κάλυψη

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μπισκότα σαβαγιάρ (εάν θέλουμε τα βουτάμε και σε γαλα) στον πυρέξ και κάνουμε την κρέμα την άσπρη
Βάζουμε την πάνω στο σοβαγιάρ και τη βάζουμε μία ώρα στο ψυγείο
Οταν τη βγάλουμε κάνουμε την κρέμα σοκολάτας με την κουβερτούρα την απλώνουμε από πάνω
και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο το γλυκό μας είναι έτοιμο

Για την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το νερό.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με λίγο από το κρύο γάλα μέχρι να διαλυθεί.
Προσθέτουμε το μείγμα του κορν φλάουρ στην κατσαρόλα με το γάλα και το νερό.
Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι η κρέμα να πήξει.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ροδόνερο.
Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

για την κρεμα σοκολατας
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είνα της κας Ελλη χαραλαμπιδου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ πορτοκαλιού

Συστατικά:

3 αυγά
2,5 φλιτζάνια αλεύρι
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
Μισό ποτήρι λάδι
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 φλούδα πορτοκαλιού ψιλοκομμένη
2 σταγόνες χυμό λεμονιού
1 μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας βανιλίνη
1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά

Πώς να το φτιάξω:

1 Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
2 Βάζετε τα αυγά και τη βανίλια σε ένα ηλεκτρικό μίξερ και ανακατεύετε καλά.
3 Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρέμα.
4 Ρίχνουμε το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε καλά.
5 Προσθέτουμε τα υλικά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ή μίξερ χειρός.
6 Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί. Συνήθως χρειάζονται περίπου 35 λεπτά στους 175 βαθμούς

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι του Gharib Naeim

Προηγούμενο άρθροκρεας κοκκινιστο με ρυζι
Επόμενο άρθροΠατάτες πουρέ με μπέικον και τυρί στο φούρνο