Κεμπάπ κοτόπουλου στο φούρνο

Τα κεμπάπ κοτόπουλου που μαγειρεύονται στο φούρνο είναι ένα υγιεινά, γεμάτα γεύση και ένα πιάτο που μπορεί εύκολα να φτιαχτεί στο σπίτι.
Αυτή είναι μια οικογενειακή συνταγή που μου δόθηκε από την αδερφή μου που ζει στην Κύπρο και ετοιμάζεται σε μεσογειακό στιλ, όπου θα λατρέψετε αυτή τη ζουμερή, τρυφερή και εκπληκτική συνταγή κεμπάπ κοτόπουλου φτιαγμένη με ένα μείγμα αλεσμένου κοτόπουλου, φρέσκων βοτάνων και μπαχαρικών .

Προετοιμαστείτε εκ των προτέρων διατηρώντας το μείγμα κοτόπουλου κεμπάπ μαριναρισμένο στο ψυγείο. Για να μεγιστοποιήσετε τη γεύση, προτείνω να τα αφήσετε για μια νύχτα ξεχωριστά τυλιγμένα.

Συστατικά

1 kg αλεσμένου Κιμά κοτόπουλου
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
1 κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρό βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρό κόλιανδρο
4 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σουπας γεματες πολυ με τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
* Εκτός από τα παραπάνω βότανα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ​​κόλιαντρο και φρέσκο ​​μαϊντανό

Οδηγίες μαγειρέματος:

1. Πάρτε το κιμά κοτόπουλου και τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε μαζί:
2. 1 τριμμένο κρεμμύδι, 4 σκελίδες σκόρδο, 1 κόκκινο πιπέρι τσίλι κομμένο σε μικρά κομμάτια, όλα τα μπαχαρικά και βότανα και την φρυγανιά.
3. Ανακατέψτε καλά και ζυμώστε όλα τα συστατικά.

4. Κόψτε πλαστικες μεμβράνες στο μεγεθος που βλέπετε στην φωτό όσα θα ειναι και τα κεμπαπ που θα φτιαξετε.

Παρτε μια μεγάλη κουταλια απο το μειγμα απλώστε το στην μια πλευρά της μεμβράνης και ρολάρετε να το τυλίξετε και να δώσετε ωραίο σχήμα και στο τέλος τα βάζετε στο ψυγείο για μια νύχτα (αν δεν εχετε χρόνο αφηστε το για 1-2 ωρες)

5. Στρώστε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο από κάτω και χαρτί ψησίματος από πάνω και τοποθετήστε τα κεμπάπ αφου τα ξετυλίξετε απο την μεμβράνη το ένα κοντα στο άλλο.

6. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και τοποθετήστε το ταψί στην κάτω σχάρα. Μαγειρέψτε για 40 λεπτά γυρίζοντας μία φορά στη μέση του χρόνου.


7. Σερβίρετε με ρύζι, πατάτες, σαλάτα ή σάλτσα τζατζίκι με πίτα.

Καλή Επιτυχία

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθάκια Αυγολέμονο…παραδοσιακό καλοκαιρινό πιάτο
Επόμενο άρθροΠανακότα με ζελέ κεράσι….Ώρα για κεράσια; Ας το εκμεταλλευτούμε.