Οι Κεφτέδες Κοτόπουλου είναι μία εξαιρετική επιλογή για ένα γρήγορο, υγιεινό και απίστευτα νόστιμο γεύμα. Φτιαγμένοι από ψιλοκομμένο φιλέτο στήθους κοτόπουλου, γίνονται απίστευτα τρυφεροί και ζουμεροί, χάρη στην ξινή κρέμα και τα αρωματικά μπαχαρικά. Εγώ τους φτιάχνω συχνά, είναι σίγουρο ότι θα σας αρέσουν πολύ!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Κεφτέδες με ολόκληρα κομμάτια κοτόπουλου

Πιάτο με χρυσαφένιους Κεφτέδες Κοτόπουλου, έτοιμους για σερβίρισμα

Μην το σκεφτείτε καν να δοκιμάσετε αυτούς τους Κεφτέδες Κοτόπουλου! Αλλιώς, θα εθιστείτε σε αυτούς 😉 Πρόκειται για την πιο τρυφερή και νόστιμη εκδοχή κεφτέδων που έχετε δοκιμάσει, φτιαγμένους με κομματάκια στήθος κοτόπουλου και αρωματισμένους με υπέροχα μπαχαρικά. Εγώ τους φτιάχνω πολύ συχνά και γίνονται ανάρπαστοι!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτούς τους λαχταριστούς Κεφτέδες Κοτόπουλου θα χρειαστούμε:

  • 800-900 γρ. Φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 1 μικρό Κρεμμύδι
  • 1 τεμ. Αυγό
  • 3-4 κουταλιές της σούπας πλήρες γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουταλιές της σούπας Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις, εγώ χρησιμοποιώ ολικής αλέσεως)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Κουρκουμάς
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού Μοσχοκάρυδο
  • 1 ματσάκι Μαϊντανός
  • Αλάτι (κατά βούληση)
  • Πιπέρι (κατά βούληση)
  • Λίγο ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτούς τους μοσχομυριστούς Κεφτέδες Κοτόπουλου:

  1. Προετοιμάζω το κοτόπουλο:
    Κόβω το φιλέτο στήθος κοτόπουλου σε πολύ μικρά κομματάκια (ψιλοκομμένα). Μην το αλέσετε στον κιμά, θέλω να είναι ψιλοκομμένο για να έχει καλύτερη υφή.
  2. Ετοιμάζω το μείγμα για τους κεφτέδες:
    Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
    Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζω το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το αυγό, το γιαούρτι , το αλεύρι, τον κουρκουμά, το μοσχοκάρυδο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
    Ανακατεύω πολύ καλά όλα τα υλικά με ένα κουτάλι ή με τα χέρια μου, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Πλάθω και τηγανίζω τους κεφτέδες:
    Ζεσταίνω λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
    Με ένα κουτάλι ή με βρεγμένα χέρια, παίρνω μικρές ποσότητες από το μείγμα και φτιάχνω πλακέ, οβάλ κεφτέδες (κοτολέτες).
    Τους τοποθετώ στο ζεστό λάδι και τους τηγανίζω για περίπου 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά, ή μέχρι να ροδίσουν ωραία και να ψηθούν καλά μέχρι μέσα. Μπορεί να χρειαστεί να τους τηγανίσετε σε δόσεις, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού σας.
  4. Σερβίρω:
    Σερβίρω τους Κεφτέδες Κοτόπουλου ζεστούς, σκέτους, με μια δροσερή σαλάτα, πουρέ πατάτας ή ρύζι.

Notes

Tips για τους Τέλειους Κεφτέδες Κοτόπουλου

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι Κεφτέδες Κοτόπουλου σας τέλειοι. Το μυστικό για την τρυφερή υφή είναι το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και όχι ο κιμάς, καθώς και η προσθήκη πλήρες γιαούρτι στραγγιστό. Μην παραλείψετε τον κουρκουμά και το μοσχοκάρυδο, δίνουν ένα υπέροχο άρωμα και χρώμα στους κεφτέδες. Αν το μείγμα σας φαίνεται πολύ μαλακό για να πλάσετε, μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά ή να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή