Οι Κεφτέδες με Στραπατσάδα συνδυάζουν δύο αγαπημένα ελληνικά πιάτα σε ένα πλούσιο και νοσταλγικό γεύμα! Οι ζουμεροί κεφτέδες με τα αρωματικά μπαχαρικά και το φρέσκο δυόσμο δένουν τέλεια με την πικάντικη στραπατσάδα (ομελέτα με ντομάτα και πιπεριά), δημιουργώντας μια γευστική έκρηξη . Σερβίρεται ζεστό και υπόσχεται Καλή όρεξη!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά
Για τους Κεφτέδες:
- 1 κιλό – Κιμάς (ανάμεικτος)
- 2 – Αυγά
- 3-4 φέτες – Ψωμί (μουλιασμένες σε γάλα και στραγγισμένες)
- 2 – Κρεμμύδια (1 τριμμένο και 1 ψιλοκομμένο)
- 1 κ.σ. – Κρεμμυδοσκόνη (κουταλιά σούπας)
- 1 1/2 κ.γ. – Μπαχάρι (τριμμένο, κουταλάκι γλυκού)
- 1 κ.σ. – Πάπρικα (κουταλιά σούπας)
- Λίγο – Σκορδοσκόνη
- Ανάλογα – Αλάτι, Πιπέρι, Ρίγανη
- Λίγο – Φρέσκο δυόσμο ή βασιλικό (ψιλοκομμένο)
- Λίγο – Ελαιόλαδο (στο μείγμα)
- Ανάλογα – Αλεύρι (για το πανάρισμα)
- Ανάλογα – Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
Για τη Στραπατσάδα:
- 3 μεγάλες – Ντομάτες (τριμμένες)
- 1 – Αυγό
- 1 μικρή – Καυτερή πιπεριά (ψιλοκομμένη, προαιρετικά)
- Ανάλογα – Ελαιόλαδο
- Ανάλογα – Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση
Α. Προετοιμασία Κεφτέδων:
1. Ζύμωμα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
2. Ξεκούραση: Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα ώστε να σφίξει και να ενωθούν οι γεύσεις.
3. Τηγάνισμα: Πλάθουμε τους κεφτέδες , τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο (ή ελαιόλαδο) μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να ψηθούν καλά εσωτερικά.
Β. Παρασκευή Στραπατσάδας:
1. Σοτάρισμα: Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά (αν χρησιμοποιήσουμε) σε ελαιόλαδο .
2. Ντομάτα: Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες , αλάτι και πιπέρι . Αφήνουμε να πάρουν μια-δυο βράσεις και να εξατμιστούν λίγα υγρά.
3. Αυγό: Ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα ή πιρούνι.
4. Σερβίρισμα: Σε 2 λεπτά (ή μόλις πήξει ελαφρώς) αποσύρουμε από τη φωτιά . Σερβίρουμε τους κεφτέδες ζεστούς μαζί με τη στραπατσάδα .
Χρόνοι Παρασκευής
Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Αναμονής/Ψύξης Κεφτέδων: 1 ώρα
Χρόνος Τηγανίσματος: Περίπου 20 λεπτά
Χρόνος Στραπατσάδας: 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 2 ώρες
Χρήσιμα Tips
Μυστικά για Ζουμερούς Κεφτέδες και Αρωματική Στραπατσάδα
Ψωμί: Το μουλιασμένο ψωμί (χωρίς την κόρα) είναι το μυστικό για να γίνουν οι κεφτέδες αφράτοι και ζουμεροί . Φροντίστε να το στραγγίξετε πολύ καλά πριν το προσθέσετε στον κιμά.
Κρεμμύδι/Ψύξη: Η χρήση τριμμένου και ψιλοκομμένου κρεμμυδιού δίνει βάθος στη γεύση. Η ψύξη του μείγματος για μία ώρα είναι απαραίτητη για να δέσει ο κιμάς και να μην διαλύονται οι κεφτέδες στο τηγάνι.
Μπαχαρικά: Το μπάχαρι και η πάπρικα δίνουν τον χαρακτηριστικό αρωματικό τόνο στους κεφτέδες, ενώ ο φρέσκος δυόσμος ή βασιλικός προσθέτει φρεσκάδα. Μην τα παραλείψετε!
Στραπατσάδα: Η στραπατσάδα πρέπει να παραμείνει υγρή και κρεμώδης , όχι στεγνή σαν τηγανητό αυγό. Γι’ αυτό την αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις πήξει ελαφρώς το αυγό.
Χρήσιμα Tips Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Σχετικές Συνταγές
H συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου









