Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Οι κεφτέδες με φαγόπυρο είναι μια υπέροχη και πιο υγιεινή εκδοχή των κλασικών κεφτέδων, που είμαι σίγουρη ότι θα σε ενθουσιάσει! Είναι ένα πιάτο γεμάτο γεύση, αλλά ταυτόχρονα ελαφρύ, χάρη στην προσθήκη του φαγόπυρου που το κάνει και πιο θρεπτικό. Αυτοί οι κεφτέδες με φαγόπυρο είναι ιδανικοί για ένα καθημερινό τραπέζι ή ακόμα και για το κυριακάτικο γεύμα, και θα γίνουν σίγουρα οι αγαπημένοι σου!
Κεφτέδες με φαγόπυρο και τυρί

Φτιάξτε τους πιο υγιεινούς και γευστικούς Κεφτέδες με Φαγόπυρο! Μια εύκολη συνταγή για αφράτους κεφτέδες με πλούσια σάλτσα ντομάτας και λιωμένη μοτσαρέλα. Δοκιμάστε τους!
Ingredients
- Για να φτιάξουμε αυτούς τους νόστιμους Κεφτέδες με Φαγόπυρο, θα χρειαστούμε τα εξής:
Για τους κεφτέδες:
- 4 κουταλιές της σούπας Πλιγούρι φαγόπυρου
- 500 γρ. Κιμάς (οποιοσδήποτε εγώ έβαλα κοτόπουλου)
- 1 τεμ. Κρόκος αυγού
- Λίγο Άνηθος
- Λίγο Μαϊντανός
Για τη σάλτσα:
- 2 τεμ. Ντομάτες
- 1/2-1 τεμ. Πιπεριά
- Αλάτι και μπαχαρικά (κατά βούληση)
- Λίγα μυρωδικα(δυόσμο, μαιντανό ρίγανη κύμινο)
- Τυρί μοτσαρέλα (κατά βούληση, για πασπάλισμα)
Instructions
Η διαδικασια για τους κεφτεδες με φαγοπυρο ειναι η εξης:
- Βαλτε αμεσως το φαγοπυρο να βρασει μεχρι να ειναι σχεδον ετοιμο.
Προσθεστε τον κροκο, το αλατι, τα μπαχαρικα και το βρασμενο φαγοπυρο και τα μυρωδικα στον κιμα. Ανακατεψτε τα παντα καλα. πλαστε μπαλακια με βρεγμενα χερια και τοποθετηστε τα σε ενα πυρεξ - Για τη σαλτσα, ριξτε βραστο νερο πανω απο τις ντοματες για ενα λεπτο και στη συνεχεια ξεφλουδιστε τις. κοψτε τις ντοματες και τις πιπεριες σε κυβους και βαλτε τα σε ενα τηγανι. προσθεστε αλατι, μπαχαρικα, μυρωδικα και μισο ποτηρι νερο. σιγοβραστε για 10 λεπτα μεχρι να σχεδον βρασει το νερο.
- Στη συνεχεια, ριξτε τη σαλτσα πανω απο τα κεφτεδακια και βαλτε τα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 30 λεπτα. στη συνεχεια, πασπαλιστε με μοτσαρελα και βαλτε τα στο φουρνο για αλλα 10 λεπτα.
Notes
Για να γίνουν οι Κεφτέδες με Φαγόπυρο σας πραγματικά ακαταμάχητοι, έχω μερικά τιπς για εσάς:
Φαγόπυρο: Μην το παραβράσετε. Το θέλουμε σχεδόν έτοιμο, γιατί θα συνεχίσει να μαγειρεύεται και στον φούρνο.
Μυρωδικά στον κιμά: Ο άνηθος και ο μαϊντανός δίνουν απίστευτο άρωμα. Αν σας αρέσει, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο δυόσμο για ακόμα πιο φρέσκια γεύση.
Πλάσιμο: Τα βρεγμένα χέρια βοηθούν πολύ στο πλάσιμο των κεφτέδων, ώστε να μην κολλάει ο κιμάς και να γίνονται λεία τα μπαλάκια.
Ντομάτες στη σάλτσα: Το ξεφλούδισμα των ντοματών είναι σημαντικό για μια πιο βελούδινη σάλτσα.