Κεφτέδες ντυμένοι με ζύμη και τυρί

Υλικά

Για τη ζύμη
3 φλιτζάνια αλεύρι σίτου 340 γραμμάρια
1 πακέτο ξηρής μαγιάς 10 γραμμάρια
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 20 γραμμάρια
1 αυγό
4 κουταλιές φυτικού ελαίου 40 ml
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 4 γραμμάρια
1 ποτήρι ζεστό γάλα 200 ml

Για κεφτεδάκια
1 κρεμμύδι τριμμένο και στυμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 κουταλιές της σούπας ψίχουλα 40 γραμμάρια
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 4 γραμμάρια
θυμάρι, μαύρο πιπέρι, πάπρικα, μπαχάρι, δύοσμος
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι 20 ml
300 γραμμάρια μοσχαρισιο κιμα
μαϊντανός

Για σάλτσα
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας 20 γραμμάρια
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι 20 γραμμάρια
3 κουταλιές λάδι 30 ml

Για απο πάνω
300 γραμμάρια τυριού τσένταρ
μαϊντανός

Εκτέλεση

Για τους κεφτέδες
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε ζυμώνοντας με τα χέρια όλα τα υλικά για τους κεφτέδες. Ζυμώνουμε πολύ.
Αφήνουμε το μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή με μία ώρα, για να ανακατευθούν τα αρώματα.
Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο, και πλάθουμε μπαλάκια, όχι πολύ μικρά (μην είμαστε τσιγκούνηδες, κεφτέδες είπαμε, όχι κεφτεδάκια).

Για την Ζύμη
Σε μία μπασίνα ρίχνουμε την μαγιά, ζάχαρη, αυγό, λάδι, γάλα, αλάτι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Αρχίζουμε και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύουμε να πάρουμε μία συνοχή ζύμης και μετα ξεκινάμε το ζύμωμα με το χερι για 5 λεπτά να έχουμε μία μαλακή και λεια ζύμη. Οσο ζυμώνουμε ρίχνουμε και λίγο λαδι.


Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε για 35 λεπτά να ξεκουραστεί.

Ανοίγουμε την ζύμη και κόβουμε 50-60 γραμμαρια ζύμη και φτιάχνουμε μπαλάκια.

Λαδώνουμε ένα ταψί παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι ζύμης το ανοίγουμε βάζουμε μέσα το κεφτεδάκι και το κλίνουμε και το βάζουμε στο πυρέξ μέχρι να τελειώσουν οι κεφτεδες.


Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.

Για την σάλτσα
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, λάδι, γιαούρτι και ανακατεύουμε σε μία σάλτσα.

Βγάζουμε απο το φούρνο το ταψί και αλείφουμε από πάνω τα μπαλάκια ζύμης.


Πασπαλιζω με μαιντανό και με τριμμένο τυρί

και βάζω στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς

Ετοιμοοοοοοοοοοο

Subscribe to recipe’s yuotube channel here

 

 

Προηγούμενο άρθροΠαντζαρόρυζο με καστανό ρύζι!!
Επόμενο άρθροΤα ψωμάκια της Πεθεράς