Οι Κεφτέδες Φούρνου Χωρίς Τηγάνισμα είναι η ιδανική λύση για ένα γρήγορο, υγιεινό και πεντανόστιμο γεύμα. Δεν χρειάζονται αυγά, δεν χρειάζονται ψωμί και το καλύτερο; Ψήνονται στο φούρνο, γλιτώνοντας μας από το τηγάνι και τις έξτρα θερμίδες! Αυτός ο τρόπος μαγειρέματος είναι πραγματικά μία «χρυσή» συνταγή για μένα!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Κεφτέδες Φούρνου Χωρίς Τηγάνισμα

Πιάτο γεμάτο με χρυσαφένιους Κεφτέδες Φούρνου Χωρίς Τηγάνισμα, έτοιμοι να σερβιριστούν

Έχω μία συνταγή που θα λατρέψεις, ειδικά αν δεν έχεις χρόνο να στέκεσαι πάνω από την κουζίνα! Οι Κεφτέδες Φούρνου Χωρίς Τηγάνισμα είναι πραγματικά μία αποκάλυψη! Βγαίνουν απίστευτα νόστιμοι, ζουμεροί και αφράτοι, χωρίς καθόλου κόπο και χωρίς να γεμίσει το σπίτι μυρωδιές από τηγανητά.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Additional Time 30 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτούς τους λαχταριστούς Κεφτέδες Φούρνου Χωρίς Τηγάνισμα θα χρειαστούμε:

  • 800 γρ. Κιμάς (ανάμεικτος ή μοσχαρίσιος, όπως προτιμάτε)
  • 1 τεμ. Κρεμμύδι (μεγάλο)
  • 3 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κ.σ. Νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
  • 1 κ.γ. Σκόνη σκόρδου
  • Αλάτι (κατά βούληση)
  • Πιπέρι (μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση)

Instructions

  1. Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτούς τους μοσχομυριστούς Κεφτέδες Φούρνου Χωρίς Τηγάνισμα:
  2. Προετοιμάζω το μείγμα του κιμά:
    Αρχικά, βάζω τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ.
    Προσθέτω αλάτι και πιπέρι, σκόνη σκόρδου, το κρεμμύδι τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, τις νιφάδες βρώμης και την ξινή κρέμα (ή το γιαούρτι).
  3. Ζυμώνω και αφήνω να σταθεί:
    Ανακατεύω πολύ καλά τον κιμά με όλα τα υλικά, ζυμώνοντάς τον με τα χέρια μου.
    Στη συνέχεια, τον χτυπάω καλά μέσα στο μπολ (τον σηκώνω και τον πετάω μέσα στο μπολ με δύναμη), για να ενωθούν οι ίνες και να γίνουν οι κεφτέδες πιο σφιχτοί και ζουμεροί.
    Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω στην άκρη για 30 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα, οι νιφάδες βρώμης θα φουσκώσουν και θα απορροφήσουν τυχόν περιττά υγρά.
  4. Πλάθω τους κεφτέδες:
    Βρέχω τα χέρια μου με κρύο νερό για να μην κολλάει ο κιμάς.
    Πλάθω κεφτέδες σε όποιο σχήμα θέλω (στρογγυλό, οβάλ) και τους τοποθετώ απευθείας σε ένα ταψί που έχω στρώσει με λαδόκολλα.
    Εγώ προσωπικά δεν τους αλευρώνω ή δεν τους περνάω από φρυγανιά, γιατί έτσι μου αρέσουν περισσότερο, αλλά αν θέλετε, μπορείτε να τους κυλήσετε σε φρυγανιά.
  5. Ψήνω στο φούρνο:
    Στέλνω το ταψί με τους κεφτέδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
    Μετά από 20 λεπτά, βγάζω προσεκτικά το ταψί από το φούρνο και προσθέτω μισό φλιτζάνι ζεστό νερό μέσα στο ταψί.
    Ξαναβάζω το ταψί στο φούρνο για άλλα 20 με 30 λεπτά, ή μέχρι να αποκτήσουν μία όμορφη, ρουστίκ, ροδοκόκκινη κρούστα.
  6. Σερβίρω:
    Βγάζω το ταψί από το φούρνο.
    Μεταφέρω τους έτοιμους κεφτέδες σε μία πιατέλα και μπορώ να τους σερβίρω αμέσως. Το άρωμα που βγαίνει είναι απλά εκπληκτικό! Οι κεφτέδες γίνονται πολύ νόστιμοι, μυρωδάτοι και πανέμορφοι!

Εγώ λατρεύω αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος για τους Κεφτέδες Φούρνου Χωρίς Τηγάνισμα! Δεν χρειάζεται να στέκομαι ώρα πάνω από την κουζίνα, ούτε να την τρίβω μετά για να φύγουν τα λάδια.

Notes

Tips για τους Τέλειους Κεφτέδες Φούρνου Χωρίς Τηγάνισμα

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι Κεφτέδες Φούρνου Χωρίς Τηγάνισμα σας τέλειοι. Το καλό ζύμωμα και το "χτύπημα" του κιμά στο μπολ είναι καθοριστικά για να γίνουν οι κεφτέδες αφράτοι και να μη διαλυθούν. Μην παραλείψετε το 30λεπτο της αναμονής, καθώς βοηθάει τις νιφάδες βρώμης να απορροφήσουν τα υγρά και να δώσουν την απαραίτητη συνοχή χωρίς να χρειάζεται ψωμί. Αν θέλετε να δώσετε μια πιο ιδιαίτερη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στον κιμά. Επίσης, αν δεν έχετε σκόνη σκόρδου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1-2 σκελίδες φρέσκο σκόρδο λιωμένο.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή