Αυτά τα τυροπιτάκια κουρού είναι μια αγαπημένη μου συνταγή γιατί είναι τόσο εύκολα στην προετοιμασία, όσο και πεντανόστιμα! Η τραγανή ζύμη αγκαλιάζει μια πλούσια γέμιση φέτας, δημιουργώντας ένα σνακ ή μεζέ που αρέσει σε όλους.

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 500 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 200-250 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 αυγό
  • 2-3 κλαδάκια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Ρίγανη κατά βούληση (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι. Χτυπήστε τα αυγά με το ηλιέλαιο και το γιαούρτι σε ένα ξεχωριστό μπολ και ρίξτε το στο μείγμα του αλευριού. Ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο αλεύρι ή νερό για να ρυθμίσετε την υφή.

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη φέτα, το αυγό, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη (αν χρησιμοποιείτε).

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Χωρίστε τη ζύμη σε 20-25 ίσα μέρη. Ανοίξτε κάθε μέρος σε λεπτό φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη. Τοποθετήστε μια κουταλιά της σούπας γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου. Διπλώστε το φύλλο στη μέση για να σχηματίσετε ένα τρίγωνο και πιέστε τις άκρες για να κλείσουν καλά.

Τοποθετήστε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αλείψτε τα με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε με σουσάμι (προαιρετικό). Ψήστε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

H συνταγή είναι της κας Αντωνια Βαρουχακη

Προηγούμενο άρθροΓλυκό “Μπαμπάς”
Επόμενο άρθροΠατάτες γιαχνί με χοιρινό…