Κεφτεδάκια γιουβέτσι!!!

Υλικά:

1 κιλό κιμά ανάμεικτο
2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα,
1 πιπεριά πράσινη,1 πιπεριά κόκκινη φλωρίνης,σκόρδο,μαϊντανό,δυόσμο,
ρίγανη, 3-4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο,ή ένα φακελάκι φρυγανιά τριμμένη,
αλάτι, πιπέρι, 2 αυγά,λάδι.
Ντομάτα φρέσκια ή πελτέ
Κριθαράκι μέτριο 1 σακουλάκι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τον κιμά σε μια λεκάνη και ρίχνουμε τα κρεμμύδια ,το σκόρδο,τις πιπεριές ψιλοκομμένα,(εγώ τα κόβω στο μπλέντερ).
Βάζουμε ακόμα τα αυγά,το ψωμί,μαιδανό,δυόσμο,ρίγανη,λίγο λάδι,αλάτι,πιπέρι,και ζυμώνουμε τον κιμά.
Πλάθουμε σε μέτρια κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι και την ντομάτα να βράσουν για 20 λεπτά και νερό,όσο χρειαστεί.
Μετά τα βάζουμε στο ταψί,ρίχνουμε το κριθαράκι,το αλάτι,το πιπέρι,το ανάλογο νερό(ζεστό) και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.

Kαλή επιτυχία!

Η Συνταγή  είναι της ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΠεινιρλί με κιμά…θα γλύφετε τα δαχτυλά σας
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια Κουρού με φέτα…καλύτερα του φούρνου