Τα Κεφτεδάκια και Καραμελωμένες Πατάτες είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Επίσης, τα αρωματικά μπαχαρικά στον κιμά και οι πατάτες που καραμελώνουν στο ίδιο τηγάνι δημιουργούν μια μοναδική γεύση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα φαγητό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.


Υλικά Συνταγής

Για τα κεφτεδάκια:

  • Άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς: 1/2 κιλό
  • Κρεμμύδι: 1 μικρό (σε κυβάκια)
  • Κουρκουμάς: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Κύμινο: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος: 1 κουταλιά της σούπας
  • Σιμιγδάλι ή τριμμένη φρυγανιά: 1-2 κουταλιές της σούπας
  • Αλατοπίπερο

Για τις καραμελωμένες πατάτες:

  • Κρεμμύδι: 1 (ψιλοκομμένο)
  • Πατάτες: 2-3 (κομμένες)
  • Ξερός μαϊντανός
  • Κουρκουμάς
  • Πιπέρι και αλάτι
  • Νερό: 1/2 φλιτζάνι
  • Λάδι (για το σοτάρισμα)

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Ανακατεύω καλά όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, δηλαδή τον κιμά, το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά, τον μαϊντανό και το σιμιγδάλι/φρυγανιά.

Πλάθω μικρά κεφτεδάκια και τα σοτάρω με λάδι σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Μεταφέρω τα κεφτεδάκια σε μια πιατέλα και τα αφήνω στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι που σοτάρισα τα κεφτεδάκια, ρίχνω λίγο λάδι (αν χρειάζεται) και σοτάρω το άλλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά.

Προσθέτω τις 2-3 ψιλοκομμένες πατάτες, ξερό μαϊντανό, κουρκουμά, πιπέρι και αλάτι.

Ανακατεύω τις πατάτες με τα μπαχαρικά για 1-2 λεπτά.

Προσθέτω τα κεφτεδάκια πίσω στο τηγάνι και ρίχνω 1/2 φλιτζάνι νερό.

Σκεπάζω το τηγάνι και ψήνω σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα.


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 45 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: –


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Αντί για σιμιγδάλι, μπορείς να ραντίσεις τα μπισκότα με λίγο
βρώμη ή τριμμένο κράκερ για να απορροφήσει τα υγρά ο κιμάς.

Για να γίνουν οι πατάτες πιο “καραμελωμένες”, μπορείς να τις σοτάρεις λίγο παραπάνω πριν προσθέσεις τα κεφτεδάκια και το νερό. Δες και άλλες συνταγές για κυρίως πιάτα.

Σερβίρω τα Κεφτεδάκια και Καραμελωμένες Πατάτες με μια δροσερή σαλάτα, όπως μια χωριάτικη σαλάτα. Δες ιδέες για ορεκτικά.