Κεφτεδάκια με κιμά και κολοκυθάκια!

Αυτά τα κεφτεδάκια είναι αγαπημένα στο σπίτι γιατί είναι νόστιμα, ζουμερά και πολύ εύκολα στην παρασκευή τους. Τα κάνω συχνά! Σήμερα τους έφτιαξα και μια σάλτσα με αβοκάντο και αυγά. Σας δίνω και τις δύο συνταγές.

Υλικά

Για 16 τεμάχια:
500 γρ κιμά χοιρινό /
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
λίγο φρέσκο ​​σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά / αλεσμένη /
φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι, κύμινο – για γεύση
1 αυγό
2 κολοκυθάκια

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για λίγο. Στη συνέχεια, περάστε το με πετσέτα ή σουρωτήρι.
Η ποσότητα που πήρα μετά το στύψιμο είναι 260 γρ.
Ο κιμάς ανακατεύεται με λαχανικά, μπαχαρικά και κολοκυθάκια.
Ο πλάθουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε ένα λαδωμωνο ταψί
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο.

Σνακ με αβοκάντο:
1 μεγάλο και ώριμο αβοκάντο
2 αυγά βραστά
1 κ.σ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/2 κουτ μουστάρδα Ντιζόν
αλάτι για γεύση
Βάλτε τα όλα στο μπλέντερ και αλέστε.

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΚότσια χοιρινά στο φούρνο
Επόμενο άρθροΜπισκοτογλυκό με σπιτική κρέμα ζαχαροπλαστικής