Κεφτεδάκια με κρεμμύδια στο φούρνο: Μια παραδοσιακή και νόστιμη συνταγή!
Αυτή η συνταγή συνδυάζει ζουμερά κεφτεδάκια με γλυκά κρεμμύδια ψημένα στο φούρνο, δημιουργώντας ένα πιάτο γευστικό και χορταστικό.

Υλικά:

Για τα κεφτεδάκια:

500γρ κιμάς ανάμεικτος
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φέτες ψωμί μουλιασμένο και στραγγισμένο
1 αυγό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι

Για τα κρεμμύδια:
5 κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. κόκκινο κρασί
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 φλ. νερό

Εκτέλεση:

Για τα κεφτεδάκια:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί, το αυγό,
το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Ζυμώστε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά και να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
Πλάθετε τα κεφτεδάκια σε στρογγυλό σχήμα.

Για τα κρεμμύδια:

Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και να γυαλίσουν.
Σβήστε με το κόκκινο κρασί και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα, το πελτέ ντομάτας, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και
το πιπέρι.
Ρίξτε το νερό και αφήστε το μείγμα να βράσει για 5 λεπτά.
Αδειάστε το μείγμα με τα κρεμμύδια σε ένα ταψί.

ψήσιμο:
Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια πάνω από τα κρεμμύδια στο ταψί.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια των κεφτεδάκια και να μείνει λίγο ζουμάκι στο ταψί.

Σερβίρισμα:
Αφήστε τα κεφτεδάκια με κρεμμύδια να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρετε ζεστά, ιδανικά με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Η Συνταγή είναι της κας Φλωρα Χριστου

Προηγούμενο άρθροΣοκολατόπιτα
Επόμενο άρθροΣεφουκλωτή Νάξου