Κεφτεδάκια με Σάλτσα και Σπαγγέτι είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Αυτό το κλασικό πιάτο έχει όλα τα στοιχεία που αγαπάμε: αφράτα κεφτεδάκια, πλούσια, αρωματική σάλτσα με πιπεριές και βελούδινα σπαγγέτι. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά Συνταγής
Για τα κεφτεδάκια:
- Κιμάς μοσχαρίσιος: 500 γραμ.
- Κρεμμύδι: 1
- Σκόρδο: 1 σκελίδα
- Μαϊντανός, δυόσμος, ρίγανη
- Αλάτι, κύμινο, πάπρικα γλυκιά
- Ψωμί (φέτες): 1-2
- Πιπεριές διάφορες (για τη ζύμη/γέμιση)
Για τη σάλτσα:
- Πιπεριές (π.χ. ντοματοπιπεριές): 1 κιλό
- Πιπεριά καυτερή: 1 (προαιρετικά)
- Πιπεριές πράσινες: (λίγες)
- Κρεμμύδια: 2
- Σκόρδο: 2 σκελίδες
- Ντομάτες (τριμμένες): 3
- Ντοματοπελτές: 1 κ.σ.
- Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός, ρίγανη
- Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
- Σπαγγέτι (πακέτο): 1
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Ξεκινάω με τα κεφτεδάκια: ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί εφόσον έχω βάλει στο μπλέντερ το ψωμί, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτω τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και τις διάφορες πιπεριές κομμένες σε μικρά κομματάκια.
Αφήνω τον κιμά στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά, ώστε να σφίξει και να πλάθεται εύκολα.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζω τη σάλτσα: πλένω και κόβω τα λαχανικά μου σε λωρίδες. Τις ντομάτες τις τρίβω στον τρίφτη.
Σε μία κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο κι έπειτα προσθέτουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνω νερό ώσπου να σκεπάσει τα υλικά μου, προσθέτω τον ντοματοπελτέ, τις τριμμένες ντομάτες, τα μπαχαρικά (αλάτι, πιπέρι, ρίγανη) και χαμηλώνω τη θερμοκρασία. Η σάλτσα θα χρειαστεί περίπου **1 -1,5 ώρα** για να βράσει και να δέσει.
Στη συνέχεια, ανοίγω το φούρνο στους **180 βαθμούς** και πλάθω τα κεφτεδάκια στο μέγεθος που επιθυμώ.
Τα τοποθετώ σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνω περίπου **μισή ώρα με σαράντα λεπτά** μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν στο εσωτερικό τους.
Ενώ ψήνονται τα κεφτεδάκια, βράζω τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σερβίρω τα Κεφτεδάκια με Σάλτσα και Σπαγγέτι όλα μαζί, συνοδευτικά με φέτα τυρί ή τυροσαλάτα!
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος (Σάλτσα): 60-90 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 85-115 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: 30 λεπτά (για ξεκούραση κιμά) + 30-40 λεπτά (ψήσιμο κεφτεδάκια).
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Για πιο αφράτα κεφτεδάκια, μπορείτε να μουλιάσετε το ψωμί σε λίγο γάλα αντί για νερό. Δοκιμάστε κι άλλες συνταγές για φαγητά με κιμά.
Αντί να ψήσετε τα κεφτεδάκια, μπορείτε να τα προσθέσετε απευθείας στη σάλτσα 40 λεπτά πριν το τέλος του βρασμού, για να απορροφήσουν όλα τα αρώματα και να γίνουν ακόμα πιο ζουμερά.
Για πιο πλούσια γεύση, αντικατέστησε το μοσχαρίσιο κιμά με μισό-μισό μοσχάρι και χοιρινό. Δες ιδέες για γρήγορα μακαρόνια με σάλτσες.
Σχετικές Συνταγές
Μακαρόνια με Κιμά (Κλασική Συνταγή)
Καλή Επιτυχία











