Μια συνταγή μούρλια για μικρούς και μεγάλους!!
ΥΛΙΚΑ :

 

Για τα κεφτεδάκια
500 γρ. κιμά
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
½ φλιτζάνι λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
2 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
λίγο σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ντομάτα
3 φλιτζάνια ζεστό νερό
¼ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Για τα ζυμαρικά
250 γρ. σπαγγέτι
 Αρκετά νερό για να μαγειρέψουν τα μακαρόνια
1 κουταλάκι αλάτι
Στο φούρνο……
1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο τυρί τσένταρ
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Για τα κεφτεδάκια
Σε ένα μπολ, προσθέστε όλα τα συστατικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώστε το μείγμα για να ενωθεί
καλά.
Σκεπάζετε και αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά να αρωματιστεί ο κιμάς.
Στη συνέχεια πλάθετε τα κεφτεδάκια.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τους κεφτέδες περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά
σε μέτρια θερμοκρασία. Αφήνετε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Για το σπαγγέτι
Σε βαθιά κατσαρόλα, βάλτε αρκετό νερό και προσθέστε το αλάτι.
Όταν το νερό βράζει ρίχνετε τα μακαρόνια και ανακατεύετε απαλά.
Αφήνετε τα ζυμαρικά να μαγειρευτούν al dente .
Αδειάστε τα ζυμαρικά και αφήστε τα στην άκρη περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν
μεταξύ τους.
Για τη σάλτσα
Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Όταν το βούτυρο λιώσει, προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να γίνει ημιδιαφανές.
Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε για ένα λεπτό σε μέτρια φωτιά, για να μην καεί.
Προσθέστε την πάστα ντομάτας και ανακατέψτε για δύο λεπτά.
Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά στη σάλτσα εκτός από το νερό και ανακατέψτε για ένα λεπτό.
Προσθέστε το ζεστό νερό και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Στο τέλος, προσθέστε τα κεφτεδάκια και αφήστε να μαγειρευτούν για λίγα λεπτά ακόμα.
Στο φούρνο…..
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις.
Σε ένα πυρέξ, προσθέστε τα ζυμαρικά και στη συνέχεια τη σάλτσα με τα κεφτεδάκια και ανακατέψτε
προσεχτικά.
Από πάνω απλώστε το τριμμένο τυρί cheddar και πασπαλίστε με την ρίγανη.
Καλύψτε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί, αυτό θα διαρκέσει περίπου 10 με 15 λεπτά. Ξεσκεπάστε και ψήστε για 5 λεπτά ακόμα.
Σερβίρετε ζεστό.

ΠΗΓΗ www.munatycooking.com

Προηγούμενο άρθροΡολάκια σοκολάτας με κρέμα
Επόμενο άρθροΤο Μαγικό ΚΕΙΚ Σοκολάτας με 3 στρώματα