Υλικά

700 gr κιμά μοσχαρίσιο
300 gr κιμά χοιρινό
3 φέτες ψωμί χθεσινό μπαγιάτικο
Λίγο γάλα για το ψωμί 500 ml
1 κρεμμύδι ξερό
1 μικρή ντομάτα ώριμη χωρίς την φλούδα
2 αυγά
5 κ/σ ελαιόλαδο
2 κ/σ ξύδι Λευκό
2 κ/γ αλάτι
1 κ/γ πιπέρι
1 κ/γ ρίγανη
1 κ/γ δυόσμο
1 κ/γ βασιλικό
2 κ/σ φρυγανιά τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Κόβουμε τον κιμά στον χασάπη και τον περνάμε από την μηχανή 2 φορές.
Σε μια ανοξείδωτη μπασινα τοποθετούμε τον κιμά και από τα δυο είδη και προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι μαζί με την ντομάτα.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας το ψωμί ψίχα το οποίο το έχουμε μουλιάσει μέσα στο γάλα και αφού το έχουμε στύψει πολύ καλά το τοποθετούμε μέσα στο μείγμα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε πολύ καλά με τά χέρια δημιουργώντας μια ζύμη.

Όταν ενώσουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και σχηματίσουμε μια ζύμη κιμά τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο στην συντήρηση περίπου για 30 λεπτά να σφίξει λίγο η ζύμη.
Σε ένα ταψί φούρνου τετράγωνο στρώνουμε 2 φύλλα λαδόκολλα και περνάμε την επιφάνια με λίγο ελαιόλαδο για να κάτσουν τα κεφτεδακια.

Βάζουμε λίγο λάδι στα δάκτυλα μας και πλάθουμε μικρά κεφτεδακια κάνοντας κυκλικές κινήσεις να είναι όλα περίπου στο ίδιο μέγεθος και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αέρα 190 200c περίπου για 30 – 35 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα θα τα δείτε!

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι κοκκινιστό με ρεβίθια στη γάστρα
Επόμενο άρθροΧυλοπίτες με Κιμά