Χοιρινό με φασολάκια στο φούρνο

Υλικά

(Φυσικά όλοι μπορούν να βάλουν άλλα λαχανικά ).
Περίπου 700 g χοιρινού ώμου
7-8 πατάτες μεσαίου μεγέθους
2 κρεμμύδια
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
2 καρότα
500 g πράσινα φασολάκια
6-7 σκελίδες σκόρδο
2 καυτερες πιπεριες
2 φρέσκες ντομάτες
Λάδι
Αλάτι για γεύση
Πιπέρι
Πάπρικα
Φρέσκο δυόσμο
Μαϊντανός

Το μαγειρεύω έτσι:

Έκοψα το κρέας σε μεγάλα κομμάτια. Καρύκευσα με αλάτι και πιπέρι. Βάλτε σε ένα μεγάλο τηγάνι με λάδι και “ψήστε” ελαφρά στο φούρνο στους 190 βαθμούς.

Εβαλα τα πράσινα φασόλια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό στη φωτιά και μετά τα στραγγίσα με ένα σουρωτήρι.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πλένω, καθαρίζω και τεμαχίζω τα άλλα λαχανικά που χρησιμοποίησα.

Όταν το κρέας έγινε χρυσό, έβαλα κρεμμύδια και πατάτες και 3,4 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα, χύσαμε νερό για να καλύψω τις πατάτες και λίγο περισσότερο λάδι.
Επέστρεψα στο φούρνο. Όταν οι πατάτες ήταν σχεδόν έτοιμες, προσθέστε τις πιπεριές. Και πάλι στο φούρνο για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια, πρόσθεσα τα πράσινα φασόλια και το ψιλοκομμένο σκόρδο και τις καυτές πιπεριές.

Και πάλι στο φούρνο για μικρό χρονικό διάστημα.
Τέλος, προσθέστε τις ντομάτες, τις οποίες είχα ξεφλουδίσει και έκοψα σε κύβους και 1/2 μάτσο φρέσκο ​​δυόσμο. Το έβαλα πίσω στο φούρνο για ψήσιμο.
Πασπαλίζαμε το τελικό πιάτο με ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό.

Αποδείχθηκε ένα πολύ νόστιμο πιάτο

Προηγούμενο άρθροTαλιατέλες με κρέας στην “αγκαλιά” σάλτσας ντομάτας
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια με κιμά και κολοκυθάκια