Τα Κιμαδοπιτάκια για την Παραλία είναι ένα φανταστικό σνακ που μπορεί να σας συντροφεύσει παντού, από μία εκδρομή στην παραλία μέχρι ένα πικνίκ ή ακόμα και ένα απλό κολατσιό στο σπίτι. Είναι αφράτα, γεμάτα με πλούσια γέμιση κιμά και αρωματισμένα με μπαχαρικά που τους δίνουν μοναδική γεύση. Εγώ τα φτιάχνω συχνά και εξαφανίζονται αμέσως!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Κιμαδοπιτάκια

Κοντινό πλάνο σε 3 κιμαδοπιτάκια, που αναδεικνύει την αφράτη ζύμη και την πλούσια γέμιση κιμά.

Αυτά τα Κιμαδοπιτάκια είναι η ιδανική λύση για ένα νόστιμο, χορταστικό και εύκολο σνακ που μπορείτε να πάρετε μαζί σας παντού! Είναι αφράτα, γεμάτα γεύση και τόσο λαχταριστά που θα γίνουν τα αγαπημένα σας. Εγώ τα φτιάχνω συχνά και γίνονται ανάρπαστα!

Prep Time 35 minutes
Cook Time 25 minutes
Additional Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours 30 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτά τα λαχταριστά Κιμαδοπιτάκια για την Παραλία θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη:

  • 250 γρ. Γάλα ή γιαούρτι
  • 1 τεμ. Αυγό
  • 1/4 φλιτζανιού Ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. Αλάτι
  • 1 1/2 φακελάκι Ξηρή μαγιά
  • 500 γρ. περίπου Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω ή λιγότερο)

Για τον κιμά:

  • 350 γρ. Κιμάς (μοσχαρίσιος, χοιρινός ή ανάμεικτος)
  • 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 τεμ. Ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1/3 φλιτζανιού Λευκό κρασί
  • Λίγο Κύμινο
  • 1 τεμ. Ξυλάκι κανέλας
  • 1 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
  • 1 τεμ. Δαφνόφυλλο
  • Αλάτι και Πιπέρι (κατά βούληση)
  • 1 τεμ. Ντομάτα ώριμη (τριμμένη)
  • 4-5 κ.σ. Χυμό ντομάτας (passata ή έτοιμος)
  • 100 γρ. Φέτα (τριμμένη)

Για το άλειμμα και το πασπάλισμα:

  • Λίγο ελαιόλαδο (ή άλλο λάδι) για το άνοιγμα των φύλλων
  • 3-4 κ.σ. Γάλα
  • Λίγο Σουσάμι

Instructions

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γάλα, το αυγό, το λάδι, το αλάτι και τη μαγιά. Αφού ομογενοποιηθούν καλά με ένα σύρμα, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή και όχι πολύ σφιχτή ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
  2. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τον κιμά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λάδι, προσθέτουμε τον κιμά και σβήνουμε με κρασί. Έπειτα, ρίχνουμε την ντομάτα, τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, δαφνόφυλλο, κύμινο, πάπρικα και ξύλο κανέλας, και αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να δέσει και να μην έχει πολλά υγρά. Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει και μόλις κρυώσει ενσωματώνουμε τη φέτα.
  3. Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει, τη ζυμώνουμε ξανά ελαφρά και τη χωρίζουμε σε ίσα μέρη. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε στρογγυλό δίσκο, αλείφουμε με λάδι και τοποθετούμε στο κέντρο λίγο από τον κιμά. Κλείνουμε τη ζύμη στο σχήμα που επιθυμούμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Τα αφήνουμε ξανά για λίγο να φουσκώσουν και τα αλείφουμε με γάλα, πασπαλίζοντας με σουσάμι. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία στις αντιστάσεις. Μόλις ροδίσουν, είναι έτοιμα. Δεν τα παραψήνουμε, καθώς γίνονται πεντανόστιμα και αφράτα.

Η Συνταγή είναι της κας Δεληγιάννη Κατερίνα

Notes

Tips για τα Τέλεια Κιμαδοπιτάκια για την Παραλία

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Κιμαδοπιτάκια για την Παραλία σας τέλεια. Όταν φτιάχνετε τη ζύμη, προσθέστε το αλεύρι σταδιακά, καθώς η ποσότητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το είδος του αλευριού και την υγρασία του γιαουρτιού/γάλακτος. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη. Για τη γέμιση, αφήστε τον κιμά να κρυώσει τελείως πριν προσθέσετε τη φέτα, για να μην λιώσει το τυρί. Αν δεν έχετε φέτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας σας. Μπορείτε να φτιάξετε τα κιμαδοπιτάκια από την προηγούμενη μέρα και να τα ψήσετε το πρωί, ή να τα ψήσετε και να τα ζεστάνετε ελαφρά πριν τα σερβίρετε.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή