Κορνεδάκια με κοτόπουλο και μανιτάρια

Υλικά

1 στήθος φιλέτο κοτόπουλο
2 κ.σ βούτυρο αγελάδος
1 κονσέρβα μανιτάρια
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
2 αγγουράκια τουρσί
2 αυγά βραστά
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ μαγιονέζα
6 τορτίγιες
άνηθο
φύλλα μαρουλιού
κρόκος αυγού
σουσάμι

Εκτέλεση

Βράζουμε το στήθος κοτόπουλο και τ αυγά.Τ αφήνουμε να κρυώσουν.Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά να πιουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το βούτυρο και το σκόρδο και τα σωτάρουμε 5 λεπτά.Βγάζουμε το τηγάνι απ τη φωτιά και προσθέτουμε τ αυγά ψιλοκομμένα,το καλαμπόκι,το αγγουράκι και το κοτόπουλο ψιλοκομμένο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά.

Κόβουμε την τορτίγια στη μέση και την κάνουμε χωνάκι.Με τον κρόκο αυγού αλείφουμε την άκρη της ώστε να κολλήσει και να μην ανοίξει στο ψήσιμο.
Αλείφουμε και την επιφάνεια της και την πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C, για 10 λεπτά.
Βγάζουμε απ τον φούρνο και τ αφήνουμε να κρυώσουν.Τοποθετούμε λίγο φύλλο μαρουλιού μέσα στο χωνάκι και το γεμίζουμε με το μείγμα που φτιάξαμε.
Πασπαλίζουμε με λίγο άνιθο και σερβίρουμε.

Καλή σας επιτυχία!!!!

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

 

Προηγούμενο άρθροΦιλετάκια κοτόπουλου παναρισμένα με καλαμποκάλευρο και μπαχαρικα
Επόμενο άρθροΚουνουπίδι σε κουρκούτι με σάλτσα τόνου.