Κιμαδοπιτάκια μπουκίτσες

Συστατικά (για τηγάνι διαμέτρου 40cm)

Ζύμη:
– 700g αλεύρι τύπου 405
– 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
– 2 κουταλιές ηλιέλαιο
– 420 ml νερού

Γέμιση:
– 700 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
– 70 ml κρύου νερού
– 50 ml ηλιελαίου
– 400 γραμμάρια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
– 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
– πιπέρι για γεύση

Επάλλειψη ζύμης:
– 150g βούτυρο
– 70 ml ηλιελαίου

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα προσθέτουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια
λεια και μαλακή ζύμη. Λαδώνουμε την λεκανίτσα και αφήνουμε την ζύμη μέσα σκεπασμένη
να ξεκουραστεί για 30-40 λεπτά

Για την γέμιση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε στην άκρη.

Για την Επάλειψη ζύμης
Λειωνουμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα κατσαρολακι.

Αλευρώνουμε το πάγκο μας καλά βγάζουμε την ζύμη την κάνουμε ένα κορμό και την κόβουμε σε 15-16 κομμάτια. Ζυμώνουμε κάθε κομμάτι σε μπάλες περίπου 70γρ η κάθε μία.


Ανοίγουμε κάθε ζυμαρακι σε μέγεθος πιάτου. Στιβάζουμε 3 ζύμες μαζί αφού τις λαδώσουμε
ενδιάμεσα με το μείγμα λαδιού-βούτυρο

και μετά με τον πλάστη ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο παραλληλόγραμο
Το λαδώνουμε από πάνω και το κόβουμε σε λωρίδες και τις λωρίδες σε μικρά κομμάτια.


Σε κάθε κομματάκι βάζουμε μια κουτάλια του γλυκού γέμιση και την κλείνουμε σταυρωτά.


Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο σε λαδωμένο ταψί και τα επαλείφουμε με το μειγμα λαδιού.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά

Καλή Επιτυχία

Εγγραφείτε στο κανάλι της Συνταγή εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΜακαρόνια κοκκινιστά με κοτόπουλο
Επόμενο άρθροΔείτε το μυστικό για το καλύτερο τυρί Σαγανάκι