Κιμαδόπιτα με Πράσο

Υλικά

12 φύλλα για πίτα (Βηρυτού)
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 ματσάκι πράσα
λάδι
αλάτι
πιπέρι

Πως την Φτιάχνουμε

Γέμιση
Καθαρίζουμε το πράσο το κόβουμε σε ροδέλες.
Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να ασπρίσει.

Αλατοπιπερωνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χωρίζουμε την γέμιση σε 4 μέρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Λαδώνουμε ένα βαθύ μεγάλο ταψί. Στρώνουμε ένα φύλλο ( αν είναι μεγάλο γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα) και λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια του.

Βάζουμε ένα ακόμη φύλλο, στρώνουμε το 1/4 της γέμισης.

Στρώνουμε πάνω από την γέμιση 4 φύλλα, τα όποια έχουμε λαδώσει, πάλι γέμιση 1/4, ακόμη 4 φύλλα λαδωμένα, γέμιση 1/4, 2 φύλλα. Λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας την κόβουμε σε κομμάτια. Ραντίζουμε την πίτα με λίγο νεράκι. Την ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να χρυσίσει καλά η επιφάνεια της πίτας.

Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Φυσικά μπορείτε να κάνετε σπιτικά φύλλα που είναι πολύ καλυτέρα από του εμπορίου.
Η συνταγή αυτή είναι με σπιτικό φύλλο εκτελεσμένη, αλλά οι αναλογίες τις ζύμης ήταν στο περίπου όποτε δεν την ανάρτησα, υπάρχουν όμως στο blog συνταγές για ζύμη πίτας, βρείτε πια σας ταιριάζει.

Ευχαριστούμε το blog

Προηγούμενο άρθροΕκμέκ κανταΐφι με κρέμα Έκπληξη
Επόμενο άρθροΤούρτα παγωτό λεμόνι