Μακαρονοπιτα

Υλικά

1 κιλό σπαγγέτι
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένα ελιά χωρισμένες
6 αυγά
2 φλιτζάνια Pecorino ή παρμεζάνα ρεγκατο
Αλάτι για γεύση
Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη νερό προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Βράστε τα ζυμαρικά σας και στραγγίστε τα al dente.
Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και ανακατέψτε για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια μεταξύ τους.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το τυρί και το μαύρο πιπέρι. Προσθέστε τα μακαρόνια στο μείγμα των αυγών και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα καλά.
Σε ένα τηγάνι 40 εκ προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και σε μέτρια φωτιά αφήστε το να ζεσταθεί.

Προσθέτουμε τα μακαρόνια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα τοποθετούμε με ένα καπάκι.
Αφήστε το να ψηθεί για περίπου 10 με 12 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε τη πίτα μέσα στο τηγάνι βάζοντας ένα δίσκο από πάνω και αναποδογυρίζοντας στο ταψί. Προσέξτε να μην καείτε.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να τελειώσει το μαγείρεμα για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσή κρούστα.
Απολαύστε το ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή όρεξη!

Find more delicious Recipes here

Προηγούμενο άρθροΚοτόπιτα…είναι μια παραδοσιακή συνταγή από τη Βόρεια Ελλάδα.
Επόμενο άρθροΜαγικό Κέικ με κρέμα και σιρόπι μελιού