Υλικά

Για την ζυμη:
(1 κουταλιά της σούπας) 20 γραμμάρια ζάχαρη
(μισό πακέτο) 5 γραμμάρια μαγιά γρήγορη
(1 φλιτζάνι) 200 ml ζεστό γάλα
1 αυγό
(3 κουταλιές της σούπας) 25 ml ελαιόλαδο
(1 κουταλάκι του γλυκού) 8 γραμμάρια αλάτι
(3 φλιτζάνια) 360 γρ αλεύρι

Για τη γέμιση:

1 κρεμμύδι
2 πράσινες πιπεριές
1 κόκκινη πιπεριά
(1 κουταλάκι του γλυκού) 2 γραμμάρια αλάτι
(1 κουταλάκι του γλυκού) 2 γραμμάρια μαύρο πιπέρι
(1 κουταλάκι του γλυκού) 2 γραμμάρια μέντα
(2 κουταλάκια του γλυκού) 4 γραμμάρια κόκκινη πιπεριά
250 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
(1 κουταλιά της σούπας) 20 γραμμάρια βούτυρο

Περισσότερα:
120 γρ τυρί τσένταρ (μοτσαρέλα)
1 κρόκος αυγού

✅Προετοιμασία:

Συνδυάστε τη ζάχαρη, τη μαγιά και το γάλα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αμέσως το αυγό, το βούτυρο και το αλάτι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι.
Ζυμώνουμε τη ζύμη, τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήστε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά

Προετοιμασία της γέμισης:
Περάστε το κρεμμύδι και την πιπεριά από ένα μπλεντερ. Στη συνέχεια, ανακατέψτε και στύψτε το χυμό και πεταξτε το.
Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι, δυόσμο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε τη γέμιση. Σχηματίστε μια μπάλα από κιμά.

Πασπαλίζουμε το τραπέζι με αλεύρι και απλώνουμε την ξεκούραστη ζύμη.
Ανοίγουμε τη ζύμη και βάζουμε μέσα τη γέμιση. Μαζεύουμε τη ζύμη σαν πουγκι προς τα πάνω και στη συνέχεια την πιέζουμε με τα χέρια μας,
σχηματίζοντας ένα επίπεδο κέικ.
Καλύψτε το ταψί με περγαμηνή και απλώστε την πίτα, αλείφοντάς την με αυγό από πάνω.
Στη συνέχεια πασπαλίζουμε από πάνω τριμμένο τυρί και το βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180°C

Καλή όρεξη!❤️

Προηγούμενο άρθροΚιμαδόπιτσα
Επόμενο άρθροΠώς καθαρίζω το σίδερο – 8 tips- κάποια δεν έχετε ξανακούσει