Κλασικό Κέικ Σιροπιαστό

Υλικά
5 κροκους, ασπράδια
50 γραμμαρια.ζαχαρη,
200 ml γαλα φρεσκο,
200 ml σπορελαιο,
ξυσμα ενος πορτοκαλιου,
1 βανιλια
480 γραμμαρια αλευρι φαριναπ
τα ασπραδια σε σφιχτη μαρεγκα!
ΣΙΡΟΠΙ:
2,5 ποτηρια νερου
2,5 ποτηρια νερου
ζαχαρη και.
μισο χυμο φρεσκου λεμονιου

Εκτέλεση

Βαζουμε στο μπολ τους κροκους,ζαχαρη,γαλα φρεσκο,σπορελαιο,ξυσμα πορτοκαλιου, βανιλια και τα ανακατευουμε  καλα με το συρμα! Ριχνουμε σιγα σιγα 480 γραμμαρια αλευρι φαριναπ κοσκινισμενο και ανακατευουμε πολυ απαλα!

Κέικ με σιρόπι
Χτυπαμε τα ασπραδια σε σφιχτη μαρεγκα! Ριχνουμε σε δοσεις στο μιγμα την μαρεγκα και ανακατευουμε παρα παρα πολυ απαλα να μην βγει ο αερας!!!! Τοποθετουμε το μιγμα σε καλα βουτυρωμενο αλευρωμενο ταψι,η πυρεξ,η τσερκι 30 και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 1 ωρα αναμμενο και το αφηνουμε αλλα 10 λεπτα μεσα σβησμενο τον φουρνο!!! Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε το νερου με την ζαχαρη και.χυμο φρεσκου λεμονιου για 4 λεπτα!!!!
Σιροπιαζουμε κρυο κεικ.ζεστο σιροπι αλλα το σιροπι σε.δοσεις δηλαδη ριχνουμε μια κουταλα περιμενουμε να απορροφησει και συνεχιζουμε!

 

ΠΗΓΗ: Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Προηγούμενο άρθροΠανεύκολα Κουλουράκια με 5 υλικά
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο λεμονιού με την καλύτερη σάλτσα βουτύρου