Λαχταριστά κοκάκια! Ακολουθήστε τη συνταγή μου και απολαύστε αυτές τις μικρές μπουκίτσες γλύκας.

Υλικά:

Για τα σαβαγιάρ:
4 ασπράδια αυγών
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη (για τη μαρέγκα)
4 κρόκοι αυγών
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη (για τους κρόκους)
1 φλιτζάνι φαρίνα
Μια πρέζα αλάτι
1 βανίλια
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Για την γκανάς:
330 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. κουβερτούρα

Για την κρέμα:
2 αυγά ολόκληρα
6 κρόκοι αυγών
200 γρ. ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι
30 γρ. κορνφλάουρ
700 ml φρέσκο γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
2 κουταλιές σούπας βούτυρο

Εκτέλεση:

Χτυπάμε ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε κρόκους με ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε φαρίνα με αλάτι και βανίλια (κοσκινισμένα) εναλλάξ με τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά. Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και φτιάχνουμε σαβαγιάρ σε βουτυρωμένη λαδόκολλα, πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Αφού κρυώσουν, τα βουτάμε από τη μια πλευρά σε γκανάς (κρέμα γάλακτος ζεσταίνεται, αποσύρεται από τη φωτιά και ανακατεύεται με κουβερτούρα).

Για την κρέμα:

Σε μπολ χτυπάμε αυγά ολόκληρα, κρόκους, ζάχαρη, αλεύρι και κορνφλάουρ. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά φρέσκο γάλα και κρέμα γάλακτος με βανίλιες. Όταν αρχίσει να φουσκώνει, αδειάζουμε το μισό περίπου γάλα στο μπολ των αυγών ανακατεύοντας, και το υπόλοιπο μισό παραμένει στην κατσαρόλα. Αφού φουσκώσει το γάλα στην κατσαρόλα, αδειάζουμε το μείγμα του μπολ και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει καλά. Αποσύρουμε, προσθέτουμε βούτυρο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Μετά χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει.

Τα κωκ τα γεμίζουμε με κορνέ.

Η Συνταγή είναι της φίλης Ελινα Σκλαβου