Αν ψάχνετε για ένα φαγητό που θα συγκεντρώσει όλη την οικογένεια γύρω από το τραπέζι, τότε αυτό το μοσχάρι κοκκινιστό με ρύζι και αρακά είναι η ιδανική επιλογή! Είναι ένα κλασικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας, γεμάτο γεύση και αρώματα,

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι
1 συσκευασία καστανό ρύζι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες σκελίδες
2 καρότα στον τρίφτη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 συσκευασία σάλτσας για λαδερά
1 στικ κανέλας
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
Λίγο αλάτι
2 χούφτες αρακά και καλαμπόκι (από το καθένα)
Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε το μοσχάρι. Όταν γίνει στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όλα μας τα λαχανικά για να τσιγαριστουν. Αφού πάρουν χρώμα, ρίχνουμε το μοσχάρι μας σε κομματάκια και το ανακατεύουμε για να δέσει. Έπειτα, ρίχνουμε τη σάλτσα μας μαζί με ένα δύο ποτήρια νερό, τα μπαχαρικά μας και το στικ κανέλας. Το αφήνουμε να σιγοβρασει σε μέτρια φωτιά περίπου μία ώρα

Για το ρύζι: σε μια άλλη κατσαρόλα, το βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού και μαζί ρίχνουμε τον αρακά και το καλαμπόκι για να βράσουν όλα μαζί. Όταν γίνει, το στραγγίζουμε βάζουμε λίγο βούτυρο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το καπάκι της κατσαρόλας.(Ρύζι βάζετε όσο θέλετε)

Καλή Επιτυχία

Χρήσιμα Tips για το Τέλειο Κοκκινιστό Μοσχάρι

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το μοσχάρι κοκκινιστό σας ακόμα πιο νόστιμο και πλούσιο σε γεύση. Για πιο έντονο άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε μία πρέζα κύμινο ή λίγο κόκκινο κρασί στη σάλτσα, αφού τσιγαρίσετε τα λαχανικά. Αν θέλετε να δώσετε μια γλυκόξινη νότα, προσθέστε μία κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας μαζί με τη σάλτσα. Μην παραλείψετε το στάδιο του βρασμού του μοσχαριού, καθώς αυτό βοηθά να γίνει πιο τρυφερό και να μειωθεί ο χρόνος μαγειρέματος στη σάλτσα.