Κοκκινιστό Χταπόδι με κριθαράκι στην κατσαρόλα

Υλικά

Ένα μεγάλο χταπόδι γύρω στο 1,5 κιλό
500 γρ μανέστρα μέτρια
2 μεσαία κρεμμύδια
μία σκελίδα σκόρδο
3 με 4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1/2 φλυτζάνα λάδι
αλάτι και πιπέρι
1/2 φλυτζάνα κρασί λευκό

Εκτέλεση

Πλένουμε το χταπόδι μας και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα το χταπόδι το σοτάρουμε μόνο του και σβήνουμε με το κρασί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένα τη ντομάτα και το πιπέρι. Αλάτι δεν χρειάζεται να βάλουμε πολύ. Αφήνουμε να βράσει περίπου στα 25 λεπτά στη συνέχεια προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τη μανέστρα μας ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μη μας κολλήσει. Αν δούμε ότι χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο νερό.
Μόλις βράσει η μανέστρα αφαιρούμε από τη φωτιά αφήνουμε να σταθεί λίγο και σερβίρουμε!!

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΗ Πίτα του Βοσκού…όταν δεν έχετε χρόνο για μουσακά
Επόμενο άρθροΕιναι ένα νόστιμο ορεκτικό που ταιριάζει καλά με πολλά