Αν ψάχνετε μια συνταγή που θα σας ενθουσιάσει από την πρώτη κιόλας δοκιμή, τότε αυτοί οι κολοκυθοκεφτέδες με πατάτα και τυρί είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε! Είναι απίστευτα απλοί στην παρασκευή, απίστευτα νόστιμοι και, πιστέψτε με, θα τους λατρέψετε περισσότερο κι από το κρέας.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Κολοκυθοκεφτέδες με πατάτα και τυρί

Χρυσαφένιοι κολοκυθοκεφτέδες με πατάτα και τυρί, σερβιρισμένοι με κρεμώδη σάλτσα.

Ανακαλύψτε το μυστικό για ακαταμάχητους κολοκυθοκεφτέδες με πατάτα και τυρί! Μια εύκολη και απίστευτα νόστιμη συνταγή, ιδανική για όλη την οικογένεια.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 35 minutes
Additional Time 20 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes

Ingredients

  • 1 κολοκυθάκι
  • 2 πατάτες
  • 1 καρότο
  • 100 γρ. τυρί (π.χ. γραβιέρα, κεφαλοτύρι, ή κάποιο ημίσκληρο που λιώνει)
  • 1 ματσάκι πράσινα κρεμμυδάκια
  • 2 αυγά
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Μια πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι

για τη Σάλτσα:

  • 2 κ. σούπας γιαούρτι
  • 2 κ. σούπας μαγιονέζα
  • 2 κ. γλυκού τριμμένη καπνιστή πάπρικα

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτούς τους φανταστικούς κολοκυθοκεφτέδες:

  1. Τρίβω το κολοκύθι στον χοντρό τρίφτη και το βάζω σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν τα περιττά υγρά του.
  2. Τρίβω και τις ξεφλουδισμένες πατάτες στον χοντρό τρίφτη.
  3. Στύβω καλά τα υγρά από τις πατάτες και τις βάζω σε ξεχωριστό μπολ.
  4. Ψιλοτρίβω το καρότο και το ανακατεύω με τον χυμό που έχει βγάλει το κολοκύθι και οι πατάτες.
  5. Τρίβω το τυρί στον χοντρό τρίφτη, ψιλοκόβω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτω στο μείγμα λαχανικών.
  6. Σπάω τα αυγά στα λαχανικά, προσθέτω το αλάτι, το τριμμένο μαύρο πιπέρι και το σιμιγδάλι.
  7. Ψιλοκόβω τη σκελίδα σκόρδο, την προσθέτω στο μπολ και ανακατεύω όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  8. Αφήνω το μείγμα κάτω από μεμβράνη για 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
  9. Ζεσταίνω λίγο φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι.
  10. Πλάθω μικρά μπαλάκια ή παλαιδάκια από το μείγμα λαχανικών και τα βάζω στο τηγάνι.
  11. Τηγανίζω τους κεφτέδες σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  12. Στη συνέχεια, τοποθετώ τους κεφτέδες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τους ψήνω στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  13. Αυτή τη στιγμή, ετοιμάζω τη σάλτσα: ανακατεύω την ξινή κρέμα με τη μαγιονέζα και την τριμμένη καπνιστή πάπρικα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  14. Αυτό το πιάτο με τα κολοκυθάκια γίνεται εξαιρετικό με αυτή την απλή σάλτσα. Αυτοί οι κεφτέδες μπορούν να καταναλωθούν σκέτοι ή με ένα συνοδευτικό πιάτο, όπως ένας πουρές πατάτας.

Notes

Χρήσιμα Tips για τους Τέλειους Κολοκυθοκεφτέδες με Πατάτα και Τυρί

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι κολοκυθοκεφτέδες με πατάτα και τυρί ακόμα πιο νόστιμοι. Για να βεβαιωθείτε ότι έχουν στραγγίξει καλά τα υγρά από τα κολοκυθάκια και τις πατάτες, μπορείτε να τα τυλίξετε σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και να τα στύψετε δυνατά. Αυτό θα αποτρέψει τους κεφτέδες από το να βγάλουν πολλά υγρά κατά το ψήσιμο. Μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικά τυριά ανάλογα με το γούστο σας. Αν σας αρέσει το πικάντικο, προσθέστε λίγο περισσότερο πιπέρι ή μία πρέζα καυτερή πάπρικα στο μείγμα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή