Υλικά:
2 μεγάλα κολοκύθια
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Μισό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
Λίγο δυόσμο, ψιλοκομμένο (όσο σας αρέσει, εγώ βάζω αρκετό για άρωμα)
2 αυγά
Ένα κομμάτι φέτα (περίπου 150-200 γρ.), θρυμματισμένη
Αλάτι και πιπέρι (ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα)
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει, για να γίνει ένας χυλός)
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Παίρνω τα δύο μεγάλα κολοκύθια και τα τρίβω στον χοντρό τρίφτη. Τα βάζω σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνω να στραγγίξουν καλά για τουλάχιστον μισή ώρα, πατώντας τα που και που με το χέρι μου για να φύγουν όλα τα υγρά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να γίνουν τραγανοί οι κεφτέδες!
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνω τα στραγγισμένα κολοκύθια.
Προσθέτω το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τον δυόσμο.
Ρίχνω και τα δύο αυγά, τη θρυμματισμένη φέτα, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύω όλα τα υλικά με ένα κουτάλι ή με τα χέρια μου.
Αρχίζω να προσθέτω το αλεύρι σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνει ένας χυλός που να μην είναι πολύ σφιχτός, αλλά να μπορεί να σταθεί όταν τον ρίξουμε στο τηγάνι. Δεν θέλω να είναι σαν ζύμη, αλλά σαν πηχτός χυλός.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζω αρκετό ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά, αλλά όχι να καπνίσει.
Με ένα κουτάλι της σούπας, παίρνω ποσότητα από το μείγμα και τη ρίχνω στο καυτό λάδι, πιέζοντας ελαφρά να γίνει πλακέ.
Τηγανίζω τους κολοκυθοκεφτέδες σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ωραία και να γίνουν τραγανοί.
Τους βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
Τους σερβίρω ζεστούς, σκέτους ή με λίγο γιαούρτι!
Καλό μεσημέρι και καλή όρεξη!
H συνταγή είναι της κας Palmira Aristou