Ψητό κουνουπίδι

Συστατικά:

Ολόκληρο το κουνουπίδι
Γιαούρτι
Σκόνη κίμινο
Γλυκιά πάπρικα
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Θαλασσινό αλάτι
Ελαιόλαδο

Μέθοδος:

Σε αλατισμένο βραστό νερό, βράστε ολόκληρο το κουνουπίδι – περίπου 5 λεπτά.
Μεταφέρετε το κουνουπίδι σε ένα ταψί φούρνου στρωμένο με χαρτί ψησίματος
Βρέξτε με λάδι το κουνουπίδι και πασπαλίστε ελαφρά με αλάτι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200’c για περίπου 20 λεπτά έως 1/2 ώρα (μέχρι να χρωματιστεί).


Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει λίγο.
Φρυγανίστε ελαφρά μερικούς σπόρους ηλίανθου σε ένα στεγνό τηγάνι.


Για να σερβίρετε: Στο κάτω μέρος του πιάτου τοποθετήστε μια γενναιόδωρη ποσότητα γιαουρτιού, πάπρικας, κύμινο και μερικούς ηλιόσπορους και ένα καταβρέξτε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Τοποθετήστε το ζεστό κουνουπίδι στο κέντρο του πιάτου και πασπαλίστε απαλά λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω και γύρω από το πιάτο.
Όταν κόβετε το κουνουπίδι, να παίρνετε μαζί και την σάλτσα .

Απολαύστε το 

ΠΗΓΗ: Alley Alley Alley

Προηγούμενο άρθροΕάν θέλετε η Χιωριάτική σας να ξεχωρίζει
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμη Μανιταρόπιτα