Σήμερα θα σας δείξω πώς να φτιάξετε μια υπέροχη κολοκυθομπατζινα, που είναι το απόλυτο comfort food για όλες τις ώρες. Αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη και γρήγορη που δεν θα το πιστεύετε! Το αποτέλεσμα είναι μια αφράτη και νόστιμη πίτα με την πιο απίστευτη γεύση, που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Κολοκυθομπατζίνα
Ανακάλυψε τη συνταγή για κολοκυθομπατζίνα, μια αφράτη και εύκολη πίτα με κολοκύθι και φέτα. Ιδανική για όλες τις ώρες, ως κυρίως πιάτο ή ως πρόχειρο φαγητό.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτή την πεντανόστιμη πίτα, θα χρειαστούμε:
- 4-5 κολοκυθάκια
- 2 αυγά
- 1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι
- 200 γρ. φέτα τριμμένη
- Περίπου 2-2½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Βιτάμ (ή βούτυρο)
- Λίγο αλεύρι ή φρυγανιά (ή σιμιγδάλι) για το ταψί
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτή την υπέροχη κολοκυθομπατζινα.
1. Πρώτα, τρίβω τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη. τα βάζω σε ένα σουρωτήρι, τα πασπαλίζω με αρκετό αλάτι και τα αφήνω για 10 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. τα σφίγγω πολύ καλά με τα χέρια μου για να φύγει όλο το νερό.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζω τα στραγγισμένα κολοκυθάκια, τα αυγά, το γιαούρτι και τη φέτα. ανακατεύω καλά.
3. Στη συνέχεια, προσθέτω το ελαιόλαδο και το αλεύρι σιγά σιγά, ζυμώνοντας με το χέρι, μέχρι το μείγμα να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός, περίπου σαν τον χυλό του κέικ.
4. Παίρνω ένα ταψί, το αλείφω με Βιτάμ ή βούτυρο και πασπαλίζω με λίγο αλεύρι ή φρυγανιά για να μην κολλήσει η πίτα. απλώνω ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί.
5. Πάνω από το μείγμα, βάζω κομματάκια Βιτάμ ή βούτυρο. πασπαλίζω με λίγο ακόμα αλεύρι ή φρυγανιά και ραντίζω με λίγο λάδι.
6. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να πάρει η επιφάνεια ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
Η Συνταγή είναι της κας Vaso Gravani
Χρήσιμα Tips για την Κολοκυθομπατζινα
- Το στύψιμο: Το σωστό στύψιμο των κολοκυθιών είναι το πιο σημαντικό βήμα. Αν δεν βγάλουν όλα τα υγρά τους, η πίτα δεν θα ρωστίσει και θα γίνει πολύ νερουλή.
- Μπαχαρικά: Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις λίγο πιπέρι ή δυόσμο στο μείγμα για ακόμα πιο έντονη γεύση.
- Ψήσιμο: Μην βιαστείς να βγάλεις την πίτα από τον φούρνο! Είναι έτοιμη όταν η επιφάνεια είναι τραγανή και χρυσαφένια.










